in ,

ZENICA U ŠOKU Nastavnik u osnovnoj školi zlostavlja djevojčice. Ali, to je samo dio užasa

Bosanskohercegovačka javnost zgrožena je novim slučajem pedofilije u obrazovnim ustanovama, a kako je naš list već pisao, dogodio se u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić”, u Područnoj školi u Blatuši, gdje je razrednik devetog razreda Mensud Hodžić navodno slao nemoralne poruke svojoj 14-godišnjoj učenici i nudio joj seks.
Zabrinuti roditelji

Ovaj zgrožavajući slučaj potresao je roditelje zeničkih školaraca s obzirom na to da još nije zaboravljen slučaj navodne pedofilije u Medicinskoj školi. Nažalost, uprkos čvrstim dokazima, sistem zakaže i prosvjetni radnici uspiju se izvući.

U najnovijem slučaju, koji se dogodio u OŠ “Musa Ćazim Ćatić”, razrednik, inače nastavnik biologije i tehničkog odgoja, učenici je slao degutantne i prijeteće poruke, a nakon što je prijavljen direktoru škole, pravdao se da iza svega stoje hakeri.

Simptomatično je i to što je Hodžić išao na večeru s ocem djevojčice, nakon koje je, samo sat poslije, poslao poruku učenici: “Sve sam riješio s tvojim tatom, sad možemo izaći na sokić.”

No, nije ovo prvi put da je Hodžić “na udaru hakera”. Prije dvije godine, spopadao je učenice i slao im provokativne fotografije na kojima se vidi njegov spolni organ. I tada je prijavljen direktoru škole, nadležnim institucijama, ali je priča o hakerima i tada upalila i nije sankcioniran.

Konkretni koraci

Dok su roditelji opravdano u strahu za djecu, nadležni nijemo posmatraju kako u zeničkim obrazovnim ustanovama cvjeta pedofilija. Očigledno se treba dogoditi teži slučaj nego što je onaj u Medicinskoj školi ili, pak, ovaj najnoviji, u OŠ “Musa Ćazim Ćatić”, da se poduzmu konkretni koraci.

Nema zvanične prijave

Kontaktirali smo povodom ovog slučaja Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).
– Tužilaštvo ZDK nije primilo zvaničnu prijavu nego je povodom ovog događaja postupalo u predistražnim radnjama radi utvrđivanja osnovanosti prijave koju je Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona podnio zakonski zastupnik malodobne učenice – kaže Mirna Poljac, portparol Tužilaštva.

Član komisije za polaganje vozačkih ispita

Da je nastavnik Hodžić i ranije imao ispade na internetu, potvrdili su nam bivši i sadašnji učenici, koji su nam i ustupili njegove šokantne nage fotografije koje je slao. Hodžić je, inače, i član komisije za polaganje vozačkih ispita.

Mračni oblaci nadvili se nad Njemačkom. Posljednji put kad se ovo desilo umro je na desetine miliona ljudi

NEVJEROVATAN PREOKRET Terorista Tarrant ipak ima veze sa BiH! Šta se desilo 2016. godine?