in ,

Nećak narko-bosa Escobara tvrdi: Pabla nisu ubili agenti, ovo je prava istina!

Njegovo bogatstvo se procjenjivalo na 30 milijardi dolara

Ime Pablo Escobar dobro je poznato širom svijeta. Bio je to jedan od najpoznatijih, ali i najokrutnijih narko-bosova svih vremena. Gospodario je kolumbijskim kartelom Medeljin, a bogatstvo mu se procjenjivalo na 30 milijardi dolara. Različite priče kruže i o njegovoj smrti, a sada je nećak Nicolas otkrio svoju istinu.

Poslije godina preganjanja sa vlastima, 1991. godine Pablo se predao vlastima, osuđen je na 5 godina robije koje je, doduše, trebalo da odleži u zatvoru koji je sam izgradio. Očekivano, 1992. godine je pobjegao i krio se sve do smrti. Kolumbijska policija ga je okružila i ubila u njegovom rodnom gradu 2. decembra 1992. godine, samo dan nakon 44. rođendana.

Pogođen je sa nekoliko metaka u nogu i torzo, ali je metak koji mu je prošao kroz glavu bio fatalan. Nikada nije tačno utvrđeno ko je ispalio taj metak, a sada njegov nećak Nicolas Escobar otkriva šta se tačno dogodilo tog dana.

Nicolas Escobar danas ima 50 godina i upravnik je muzeja “Pablo Escobar” u Medeljinu.

U prvom intervjuu za španske medije, tačnije za El mundo, ispričao je kako je kidnapovan 17. maja 1993. godine.

Kako kaže, otela ga je kolumbijska policija i mučila ga 7 sati. Još dvoje ljudi koji su bili tada sa njim su potpuno izmasakrirani motornom testerom. Na kraju su ga pustili na slobodu.

– Kada sam izašao, pozvao sam strica na privatan broj. I dalje se sjećam brojeva: 32-80-191 i 32-80-194. Rekao mi je da je pozvao direktno predsjednika Republike i poručio mu da ukoliko me ne puste, da to više neće biti rat protiv države već protiv djece svih generala, rekao je.

Poslije tog događaja, Nicolas se zaputio u Španiju, ali mu vlasti nisu dozvolile da se iskrca iz aviona. Zato je otišao u Frankfurt gdje je uhvatio avion za London, a odatle otputovao za Gibraltar gdje je konačno stupio na špansko tlo.

Nekoliko mjeseci kasnije, saznao je za Pablovu smrt.

– Bio sam na 4. spratu moje kuće. Čuo sam vrisak sa prvog sprata, na TV su pričali da je stric umro. Ušao sam u kola i vozio 180 km da bih obavio poziv. Potvrdili su mi da je u pitanju samoubistvo. Ja potvrđujem da Pabla Escobara nije ubio nijedan agent, kaže Nicolas, inače sin Pablovog brata Roberta.

Kako kaže, Pablo je inače govorio da će, u slučaju da ne može da pobjegne, da izvrši samoubistvo jer ne želi da završi u američkom zatvoru.

– Ubio se kad su ga okružili, zaključio je Nicolas.

Poslije Escobarove smrti, kartel Medeljin se raspao na više dijelova, a kokainsko tržište je preuzeo rivalski kartel Kali.

Za njima su uzdisali milioni: Ovo su bile najfatalnije žene Jugoslavije, a ovako danas izgledaju

U školama u KS prvi slučaj zaraze koronavirusom