in , ,

Potpuni raspad sistema u SDP-u: “Kao da se organizuje korida u Čevljanovićima”

Emir Zlatar, član Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, kazao je danas ”SDP izgubio prefiks demokratske” komentarišući događaje koji su doveli do napuštanje današnje sjednice dijela članova Glavnog odbora.

”Tražili su da oni vrše pregovore i formiraju normalno većinu tamo gdje su pobijedili. Nikakvih diskusija nije bilo, katastrofa.

Oni su izglasali neki zaključak koji je potpuno nejasan. Ovo je samo kupovina nekog bespotrebnog vremena, dakle jedna perfidna igra rukovodstva SDP-a”, kazao je Zlatar.
Potom je pojasnio ko je napustio sjednicu Glavnog odbora.

”Ko je napustio sjednicu? Ja sam napustio, dosta kolega iz Sarajeva, Tuzle. Danas se pojavila i tačka oko Kongresa. Sinoć u materijalima ovo nije bilo uopšte. Kao da se organizuje korida u Čevljanovićima pa dobijete na sjednici Glavnog odbora neke materijale za Kongres. SDP je izgubio prefiks demokratske”, poručio je Zlatar.

Dio članova Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine napustio je danas sjednicu ovog organa SDP-a usljed, kako oni kažu, nezadovoljstva činjenicom da se ne može raspravljati o prijedlozima Kantonalnog odbora SDP TK.

Inače, Damir Nikšić isključen je iz Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, odlučeno je danas na sjednici Glavnog odbora SDP-a u Sarajevu.

Informaciju od isključenju na svom Facebook profilu potvrdio je sam Nikšić.

”Upravo je donesena odluka da sam isključen iz SDP-a. 68 ZA, 4 PROTIV i 6 SUZDRŽANIH”, napisao je zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Nikšić je početkom februara ušao na sjednicu Glavnog odbora SDP BiH, gdje je uzvikivao “izdajice” – zbog čega je udaljen iz zgrade. On nije član Glavnog odbora SDP-a, te nije trebao biti prisutan u zgradi, ali je ipak došao i poručio da “SDP ne smije sa SDA”.

MAKSIMIR NA NOGAMA: Sprema se najveći transfer u historiji!

Autor pjesme koju voli terorist: Samo smo pjevali, nismo klali