in ,

BANJA LUKA: Dao otkaz konobarima, otkrio da su mu ukrali više od 100.000 KM

Prema nezvaničnim informacijama, vlasnik restorana je kontaktirao i policiju oko ovog slučaja, ali na kraju nije podnio zvaničnu prijavu protiv bivših konobara.

Poznati banjalučki ugostitelj bio je primoran da otpusti skoro sve zaposlene konobare zbog sumnje da su mu na prevaru ukrali više od 100.000 maraka, saznaje Srpskainfo.

Riječ je o veoma poznatom banjalučkom ugostitelju, koji u svom vlasništvu ima više kafića i restorana.

Ime vlasnika i nazivi restorana poznati su redakciji Srpskeinfo, ali zbog toga što slučaj nije prijavljen policiji, nisu objavili njegove podatke.

Konobari u više njegovih lokala su saznali kako mogu „provaliti“ u sistem u koji se unose računi i sve druge stvari u vezi sa ugostiteljstvom i poslovanjem ovih restorana.

“Vlasnik sumnja da su oni na taj način duže vremena uzimali novac iz pazara, a da to on nije mogao primjetiti. Pošto su konobari našli način da manipulišu računima, on u računovodstvenim i knjigama šanka nije uočio nikakve nepravilnosti”, pojasnio je njihov izvor.

Dodaje da se sumnja da su krađe trajala mjesecima, prije nego što su vlasnik i ostali zaposleni u lancu ovih restorana primjetili da nedostaju veće količine novca.

“Vlasnik tih restorana nedavno je shvatio da ipak nešto ne štima sa pazarima u njegovim restoranima, što mu je postalo sumnjivo. On je krenuo da provjerava sve kako bi utvrdio gdje je problem i zašto su mu pazari dosta manji u posljednje vrijeme”, ističe sagovornik Srpskainfo.

Nije mu dugo trebalo da otkrije šta se krije iza toga, odnosno da utvrdi da su konobari shvatili kako mogu ući u program te firme i da mijenjaju određene podatke.

Prema nezvaničnim informacijama, vlasnik restorana je kontaktirao i policiju oko ovog slučaja, ali na kraju nije podnio zvaničnu prijavu protiv bivših konobara.

Vlasnik restorana je potvrdio u razgovoru za Srpskainfo da je imao probleme sa konobarima i da je, kako kaže, sam sve to riješio.

“Oni su ušli u naš sistem i radili određene nepravilnosti. Svi koji su to radili dobili su otkaz”, prokomentarisao je vlasnik restorana za Srpskainfo.

Kreće rast temperatura u narednih 15 dana, evo šta da očekujemo

VIDEO SJEĆATE LI SE IVANE BRKIĆ Znate li gdje je i što danas radi?