Kusturica

Emir Kusturica poslao poruku Bakiru Izetbegovića

Vijesti

Ja o njemu nemam formirano mišljenje. Imam ideju o djelovanju koje je u odonsu na mene bilo problematično, i problematično za njegov narod, rekao je režiser Emir Kusturica govoreći o Bakiru Izetbegoviću.

U okviru svojih ovlaštenja, on se suprotstavlja, kao što je njegov otac mogao da da aspirin drugim narodima i stvarno stvori multietničku BiH, a ne da njegovom sinu ostaviu da folira da živi u tome, a živi u potpunosti suprotno.

I od početka tog rada se dešavalo ono što je meni Dobrica Ćosić rekao nakon sastanka kojeg sam ja organizovao, da se on (Ćosić) i Alija Izetbegović dogovorili o premiještanju naroda. Ako krene rat u Hrvatskoj, da se muslimani premjeste da žive sa muslimanima, a Srbi sa Srbima. Nikad tu nije bilo riječi o multietničkoj Bosni, o zajedničkom životu…

Skrivena tendencija da jedni žive zajedno, a ovi drugi da ne budu dio toga. Vi živite u jednom isfoliranom manevru koji na površini govori o multietničkom, a on u svojoj osnovi – čovjek koji stoji na vrhu muslimanskog naroda nije takav.

Oni bi da apsorbuju i asimiliuju, a nikako da realizuju suživot, rekao je Kusturica komentarišući Bakira Izetbegovića.

Leave your vote

2 razmišljanja na “Emir Kusturica poslao poruku Bakiru Izetbegovića

  1. Kusturica,Dobrica Ćisić je najveći lažov na prostorima bivše Jugoslavije.Laž je oružje srpske ANU.Kad si toliko proučavao svoje porjeklo onda si trebao proučiti Ćasića i njegova djela.Tebi nije stalo ni do jednog naroda.Ti si se priključio narodu koji je kriminalnim putem dolazio do bogatstva.Ti budi tamo gdje si odlučio.Ivi Andriću trebao si dizati spomenik u Travniku,a ne u Višegradu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.