in ,

Korona zatvorila pogon bh. kompanije sa 120 radnika

Troje uposlenika pogona za preradu ribe u Stocu pozitivno je na koronavirus, potvrdio je Štab civilne zaštite HNK. Ovaj pogon je zatvoren.

Kako je kazao Pero Pavlović, glasnogovornik Štaba, prvi slučaj infekcije je evidentiran prije četiri dana kod uposlenika koji je s područja Ljubinja.

Nakon toga se pristupilo testiranju osoba koje su bile u kontaktu te je koronavirus tokom prethodne večeri potvrđen kod još dvoje uposlenika.

– Radi se o kolektivu sa 120 uposlenih, od kojih većina dolazi s područja RS i, trenutno se provode sve neophodne aktivnosti koje se tiču epidemijskog izvida, od utvrđivanja kontakata do testiranja. Dom zdravlja Stolac će sa svojom higijensko-epidmiološkom službom uraditi sve što je neophodno – kazao je Pavlović.

Upravo se nekoliko uposlenika Doma zdravlja Stolac podvrgnulo mjeri samoizolacije, jer su jednu od inficiranih pacijentica prevezli do bolnice u Mostaru.

Ona, rečeno je, nije pokazivala nikakve simptome koronavirusa, već se žalila na druge tegobe, prenio je portal stolac.co.

Znate li kako prašak za pecivo možete koristiti kao spas za cvijeće i vrt?

Zaražen koronom: Zabrinuta Severina podijelila sliku iz bolnice!