Marija Šerifović zabranila da se pjevaju pjesme hrvatske pjevačice. Evo kako je ona reagovala na to

Marija Šerifović kandidatima popularnog muzičkog takmičenja ‘Zvezde Granda’ zabranila je da tiokom emisija izvode pjesme Ivane Vrdoljak Vanne. Hrvatska pjevačica je sada i sama reagovala na to.

Ivana Vrdoljak Vanna koja je slavu stekla u kultnoj dance grupi E.T. progovorila je za srpske medije o muzičkoj sceni 90-ih, otkrila je kako je nastao hit ”Tek je 12 sati”, govorila o svojim željama i planovima, a u jednom dijelu dotakla se i Marije Šerifović.

Naime, bivša evrovizijska pobjednica koja je već nekoliko sezona članica žirija muzičkog takmičenja ”Zvezde Granda” zabranila je kandidatima da u emisiji izvode Vannine pjesme.
Marija je, naime, kazala kako ni ona sama (a slovi za jednu od najtalentiranijih pjevačica na ovim prostorima) ne bi mogla u emisiji uživo otpjevati njene pjesme.

Nakon što ju je novinar srbijanskog Kurira upoznao s tom Marijinom izjavom zagrebačka pjevačica ostala je iznenađena.

– Zaista je to rekla?! Oh, pa čuti tako nešto od takve pjevačice zaista je kompliment – oduševljeno je izjavila Vanna i dodala da joj je čast kada drugi izvode njezine pjesme te da im ne zamjera pogreške.

Ako baš i ne zvuči idealno, nema veze, možda je to čak i dobro, jer mladi pjevači mogu napredovati tek kad se suoče s pogreškama. I na kraju, dobro je napraviti otklon od originala, ma kome uopće trebaju kopije? – rekla je Vanna za Kurir.
Za pjesmu ”Tek je 12 sati” rekla je kako su je 90-ih smatrali prekomercijalnom, ali i preprovokativnom.

– Učinilo nam se iz prve da je pjesma zarazna, ali budući da nismo imali previše iskustva, puštali smo je po gradu prijateljima, DJ-jevima i svi su reagirali slično.

U početku nam se činila i prekomercijalnom, mislili smo da smo malo pretjerali, ali taj je osjećaj ubrzo nestao. Volim izvoditi tu pjesmu i dan-danas i znam njezin značaj. Danas se sluša jer je iskrena, originalna, direktna u komunikaciji s publikom i na kraju provokativna, iako mnogo manje danas nego tada kad je nastala… – kazala je pjevačica i dodala kako trenutno radi na novim pjesmama, ali i da joj je na popisu neostvarenih želja koncert u Beogradu.