in ,

Bošnjaci u Nurnbergu zasukali rukave

Bošnjaci u Nurnbergu zasukali rukave
Bošnjaci u Nurnbergu zasukali rukave

Sretni smo da sa Vama možemo podjeliti radost informacije da radovi na izgradnji restoran sale, i kuhinje, ulaze u završnu fazu. Ovu radosnu vijest imamo zahvaljući firmi LIGAMONT koja je donator kompletne plafonske konstrukcije i deke, pregradnog zida koji je montiran, saopšteno je iz Džemata Nurnberg.

”Radnici Ligamonta su sve poslove oko oblaganja stubova, plafonske konstrukcije i redanja ploča uradili u najbržem mogućem roku. Sreća je da naš džemat ima pojedince koji mogu i žele pomoći izgradnju islamskog centra.

”Inspirišimo se ovakvim primjerom”

Želimo istaći kad su u pitanju radovi koji slijededa je firma Ligamont donator većine troškova za pločice koje će biti uskoro postavljene u restoranu i sali. Ovo je prilika da im se zahvalimo sa dovom Uzvišenom Allahu da ih nagradi Svojom nagradom.

Nadamo se da će primjer ove firme i drugih koje su se do sada na bilo koji način uključile, podstaći druge firme i pojedince na akciju. Da li smo svjesni da imamo priliku da svojim doprinosom u novcu ili radom uljepšavamo Allahovu kuću? Da li smo svjesni veličine tog djela? Inspirišimo se ovakvim primjerom”, saopšteno je iz Džemata Nurnbeg.

Bošnjaci iz Velenja dobili svoje drvo

Bošnjaci iz Velenja dobili svoje drvo

Wiesbaden

Održano savjetovanje sabornika Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj