in

Detalji napada na taksistu u Sarajevu: Građani nisu mogli sebi doći kad su vidjeli šta je policija radila

Iz MUP-a KS kažu da je uviđaj u toku

Jedna osoba je danas pretučena na taksi štandu kod Željezničke stanice u Sarajevu.

Kako saznajemo tri nepoznate osobe fizički su napale vozača Sarajevo taxija i nanijele mu povrede. Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevo taksi za Oslobođenje kaže da su osobe koje su napale njihovog uposlenika već poznate policiji i ljudima koji rade u blizini Željezničke stanice.

– Danas u popodnevnim satima naš kolega je otišao na Željezničku stanicu u poštu. Prilikom izlaska iz pošte napale su ga tri osobe koje vrše nelegalan taksi prevoz koji su dobro poznati PU Novo Sarajevo i MUP-u KS. Imamo informaciju da je tu bio prisutan čak i jedan policajac koji je u penziji. Nažalost u blizini su bili i policajci sa patrolom i nisu ništa poduzeli. Kad su naše kolege dobile informaciju da je napadnut taksista naše kolege su došle na lice mjesta. Ovi su pod nekakvim čudnim okolnostima i neko im je omogućio da sa Željezničke stanice izađu neprimjećeno što sumnjamo da je opet učestvovao neko od ljudi iz policije ko radi nelegalno. Radi se o licima koji prolaze kroz evidenciju krivičnu i prekršajnu i licu koje je krimogeno koji se bavi trgovinom ljudi. Dobro su poznati tim uposlenicima tu i ljudima sa Željezničke stanice – ispričao je Suljagić za Oslobođenje i dodao da policija vrši uviđaj.

– Kolega je prevezen na KCUS. Pružili su mu pomoć. Ima teže povrede. Po nama policajci još uvijek nisu izvršili uviđaj. Ovo je jedan presedan što su uradili u prisustvu građana koji su bili tu. Poslali smo dopis ministru za saobraćaj i obratili smo se Policijskoj upravi Novo Sarajevo koja je mogu reći i odgovorna za ovaj incident jer smo mi već više puta upućivali dopise i skretali pažnju koja je dole prisutna već duži period, a oni nisu ništa poduzeli. Ako se ništa ne poduzme i ako inspekcija ne ukloni ove nelegalne taksi vozače i razbojnike, mi znamo sebe zaštiti i znat ćemo na koji je to način, ali mi nismo ti koji treba da sprovode pravdu – rekao je Suljagić.

Iz MUP-a KS kažu da je uviđaj u toku.

Nermin Nikšić otkrio da li će SDP u Doboju koalirati sa SNSD-om

POČASTILI RADNIKE Firma poklonila novi automobil svakom od svojih 4.116 zaposlenika