in

DF-ovci bijesni: Ovo što se desilo je katastrofa!

Đonlagić, Komšić i Izetbegović
Đonlagić, Komšić i Izetbegović

Zaista je pogubno da je jedan zakonodavni organ pao pod uticaj ličnih interesa i procesa, ovo je katastrofa što se desilo, kazao je danas Dženan Đonlagić povodom usvajanja izmjena članova Krivičnog zakona FBiH.

Glasovima SDA, SDP-a, HDZ-a, PDA i SBB-a Predstavnički dom Federacije BiH je, faktički, ukinuo odredbe Krivičnog zakona FBiH na osnovu kojih su podignute optužnice protiv Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Amira Zukića.

Ukida se krivično djelo za koje su optuženi Sarajlić, Kukić i Zukić?!

“Klub zastupnika DF-a nije podržao izmjene Krivičnog zakona u članu koji se tiče trgovine utjecajem jer smo smatrali da takva izmjena ima politički kontekst i da je motivirana aktuelnim procesom koji se ovde baš u vezi tog člana KZ FBiH. Želim odmah da demantujem informaciju da je šef kluba SDP-a Elvir Karajbić kazao da je i DF podržao izmjene KZ. To je laž, nije istina. Naš stav je bio da neće podržati izmjene Zakona koje su se desile. Meni je žao što su kolege iz SDP-a to podržali, te izmjene su motivirane ličnim interesima i aktuelnim poilitičkim procesima. Zaista je pogubno da je jedan zakonodavni organ pao pod uticaj ličnih interesa i procesa, ovo je katastrofa što se desilo. Izmjene ako bi se radile, moraju doći iz Ministarstva pravde, Vlade FBiH, ti organi usaglašavaju zakonsko naslijeđe. Ovo što se desilo je katastrofe za institucije”, kazao je Đonlagić u izjavi za N1.

“Ciljalo se sa izmjenom člana KZ pod kojim je podignuta optužnica i zbog kojeg je u toku proces za nezakonita zapošljavanja. Direktno se utiče na izmjenu zakonodavstva, da bi se osporio član zakonodavstva. Ne znam šta će biti sudska odluka, ali ovdje postoji lični motiv za intervencije u zakonu i jednom članu zakona na osnovu kojeg se temeljila optužnica i na osnovu kojeg je optužnica podignuta. Po tome je ovo zapravo presedan koji se dešava u Parlamentu FBiH u kojem nismo željeli učestvovati. Duboko sam razočaran zastupnicima koji su podržali ove izmjene”.

“Ne bih se iznenadio i da ovaj Zakon dobije podršku u Domu naroda i bude objavljen u službenim novinama prije izbora”, dodao je Đonlagić.

Vedad Ibišević

Vedad Ibišević konačno otkrio kada će završiti karijeru

Pjanić i Džeko

OVO JE NAJGORE ŠTO SE MOGLO DESITI Užasna kletva zadesila reprezentaciju BiH