in ,

DRŽAVA SE TRESE Serija zemljotresa pogodila BiH: Građani u strahu, pa šta se ovo dešava više ljudi dragi?

Podrhtavnje tla se osjetilo na području Zapadnohercegovačkog kantona sa epicentrom u mjestu Rašćani, nedaleko od Vrgorca u Republici Hrvatskoj.

Zemljotres magnitude tri stepena po Rihterovoj skali registrovan je sa epicentrom u oblasti Posušja, a zemljotres magnitude 2,5 stepeni po Rihteru, sa epicentrom u regiji Tuzle, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.
Potres kod Posušja registrovan je sinoć u 23.05 časova mrežom seizmoloških stanica Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sa procijenjenim intenzitetom u epicentralnoj zoni od četiri stepena Merkalijeve skale.

Zemljotres ovog intenziteta ne može izazvati oštećenja na objektima, a stanovništvo ga može osjetiti, navodi se u saopštenju.

Mrežom seizmoloških stanica Republičkog hidrometeorološkog zavoda juče u 14.05 lociran je zemljotres sa epicentrom i u regiji Tuzle, sa procijenjenim intenzitetom u epicentralnoj zoni od tri stepena Merkalijeve skale.

Iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske naveli su da zemljotres ovog intenziteta ne može izazvati oštećenja na objektima, a stanovništvo ga može osjetiti.

Zemljotres na području Jablanice
Aparati u Centru za seizmologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Sarajevu su u nedjelju u 23.05 sati, registrovali na području općine Jablanica potres koji je u hipocentru iznosio 3 stepena Rihtera, a intenzitet u epicentru iznosio je IV stepena Merkalijeve skale.

Podrhtavnje tla se osjetilo na području Zapadnohercegovačkog kantona sa epicentrom u mjestu Rašćani, nedaleko od Vrgorca u Republici Hrvatskoj. Potres je iznosio 2,8 stepeni, po Rihteru.

Vanredna situacija: Da li je na pomolu potpuni preokret u slučaju Prosinečki?

Angela Merkel u centru neonacističkog skandala u Njemačkoj, svi su bijesni: “Ovo je nedopustivo i u potpunosti neprihvatljivo”