Građani BiH se konačno probudili: Banja Luka i Sarajevo su večeras jedno, Dragičević poručuje: Skup neće početi dok svi ne stignu!

Posljednje Vijesti

Hiljade građana iz svih dijelova Bosne i Hercegovine okuplja se na ulicama Sarajeva i Banja Luke, a simbolična podrška stiže i iz Zenice, Tuzle, Mostara i Gračanice, a građani traže utvrđivanje istine i otkrivanje ubica Davida Dragičevića i Dženana Memića.

U Banja Luci se održava veliki skup grupe “Pravda za Davida” na kome okupljeni građani još jednom postavljaju pitanje “Ko je ubio Davida Dragičevića”.
Na banjalučkom Trgu Krajine okupio se veliki broj građana BiH i dijaspore koji poručuju kako traže istinu i pravdu. Podsjećamo, grupa “Pravda za Davida” više od stotinu dana organizuje skupove podrške porodici Dragičević koja tvrdi da je njihov sin ubijen.

Veliki broj građana još uvijek putuje prema centru Banja Luke, a građani su glavnu saobraćajnicu na Trgu Krajine.

Dok je Banja Luka na nogama zbog slučaja ubistva mladića Davida Dragičevića, u isto vrijeme Sarajevo traži pravdu za Dženana Memića.

Stotine Sarajlija i drugih građana naše zemlje okupili su se na Trgu djece Sarajeva u glavnom gradu BiH. Poručuju kako su primorani tražiti pravdu na ulici jer pravosudne institucije ne rade svoj posao. Velika su podrška porodici Dženana Memića koja traži novu istragu koja će otkriti šta se Dženanu desilo u noći 8. februara 2016. godine.

Pravdu za Dženana Memića i Davora Dragičevića traže i Zeničani, Tuzlaci, Mostarci i Gračanlije koji su se također okupili na ulicama u velikom broju – javlja Klix.

Iz drugih gradova građani su organizovanim prijevozom i autobusima stigli na proteste u Banja Luku i Sarajevo.
Proteste u svim gradovima osiguravaju jake policijske snage. Na ulicama Banja Luke i Sarajeva su prisutna brojna policijska vozila te naoružani policajci i specijalci.

Leave your vote