in ,

Je li ovo stvarno zaslužio: Pokrenuta peticija da se Batko pusti iz pritvora!

Zaposleni u Radio Otvorena mreža i u Otvorenoj mreži pokrenuli su peticiju da Almir Čehajić Batko bude pušten iz pritvora i da sa slobode učestvuje u istražnom postupku te da se brani sa slobode.

– Dakle, ne tvrdimo da nije kriv ili bilo šta drugo, samo da ga puste jer evo ko se sve ove godine brani sa slobode. Ako mogu policijski inspektori osumnjičeni za primanje 20.000 KM mita, Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić (za 10 miliona javnog novca kupovali respiratore preko privatne firme za uzgoj malina), osumnjičeni za dilanje droge, osumnjičeni da je maloljetnika izbo nožem, petorica osumnjičenih za namještanje utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH, osumnjičeni da je organizator pokušaja ubistva, učesnici u tuči nakon koje je preminuo jedan učesnik, vijećnik Općine Novi Grad osumnjičen za primanja mita, deportovani iz Sirije, savjetnik premijera Unsko-sanskog kantona, osumnjičeni za seksualno zlostavljanje i obljubu trinaestogodišnje djevojčice, osumnjičen za prevaru četiri lica iz Banje Luke i druga krivična djela… može i Batko! – navode u saopćenju.

Bio je Hitlerov NAJBOLJI PRIJATELJ i jedini ga je zvao “Adolf”, ali je ipak diktator odlučio da ga UBIJE iz jednog jedinog razloga!

Ugledni doktor udario na Sebiju: Opet nam ona iz izolacije preko telefona određuje šta će i kako biti!