Jedan od najboljih svjetskih trenera želi Pjanića! Dogovor s Barcom neslavno propao, ali došlo je do potpunog preokreta…

Britanski mediji donose najnovije vijesti Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić ipak bi mogao napustiti Juventus ovog ljeta, javljaju mnogobrojni britanski mediji.

Sjajni veznjak Stare dame dovodi se u vezu sa prelaskom u Manchester City, ali samo u slučaju da engleskom prvaku propadne dovođenje Jorginha iz Napolija koje se čini kao završen posao.

Jorginho je sa svojim agentom dogovorio lične detalje saradnje i sa Cityjem i sa Chelseajem, a sada je sve na predsjedniku Napolija De Laurentiisu koji bi brzo trebao donijeti odluku u koji od ova dva kluba će ga prodati.

Ako Brazilac potpiše za Chelsea, Manchester City će se okrenuti dovođenju bh. reprezentativca koji je prije dvije godine stigao u Juventus iz Rome za nešto više od 30 miliona eura, a u prethodne dvije sezone odigrao 91 utakmicu u crno-bijelom dresu.

Ono što bi moglo predstavljati problem u realizaciji transfera Miralema Pjanića u Manchester City jeste cijena od 100 miliona eura koju je, navodno, za njega postavio Juventus. Nije tajna ni da su u Juventusu vrlo zadovoljni Pjanićem i da ne bi željeli ostati bez njega, pogotovo ne sada kada je u planu sklapanje tima za osvajanje Lige prvaka.

Miralem Pjanić se u prošlosti povezivao sa velikim brojem klubova, a mediji su ga najčešće ‘selili’ u Barcelonu, PSG i Chelsea. Manchester City je, međutim, nova priča – prenosi Sportsport.ba.

Pročitajte