in ,

Kako ih nije stid: Jeste li vidjeli šta su FTV i BHT napravili tokom predsjedničke debate?
“Tamo gdje prestaje logika, počinje Bosna”, izreka je koja sve češće u BiH dobija svoju potvrdu.

Upravo to se dogodilo i sinoć tokom debata kandidata za članove Predsjedništva BiH koje su se uporedo emitovale na BHT-u i FTV-u.

Na BHT-u su trebali biti predstavljeni svi kandidati za člana predsjedništva Bosne i Hercegovine, ali to se nije dogodilo.

Voditelj Benjamin Butković je na početku saopćio kako je Fahrudin Radončić kazao da se nalazi izvan Sarajeva i da nije u mogućnosti uzeti učešće u emisji, kandidat SDA Šefik Džaferović je kazao kako će se odazvati samo ukoliko se odazovu i svi ostali kandidati što se nije dogodilo dok Denis Bećirović nije obrazložio razloge svog nepojavljivanja u emisiji na BHT-u.
Istina o nedolasku je, ipak, potpuno drugačija. Naime, u isto vrijeme na FTV-u se emitovala debata sa tri gore navedena kandidata.

Dakle Fahrudin Radončić, Šefik Džaferović kao i Denis Bećirović su se nalazili pod istim krovom odakle je emitovana emisija na BHT-u gdje se nisu pojavili jer su zapravo otišli gostovati na Federalnu televiziju koja je također smještena u istoj zgradi.

U emisiji na Federalnoj televiziji tako su istovremeno učestvovali kandidat Nezavisnog bloka Senad Šepić, Mirsad Hadžikadić – nezavisni kadidat i Amer Jerlagić kandidat Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Pojedinci navode kako jedna od ovih debata nije emitovana uživo, ne navodeći koja od ove dvije, što ne umanjuje paradoks kojem su gledatelji ovih televizija svjedočili.
Nermin Bise, bosansko-hercegovački novinar na statusom na Facebooku na prilično duhovit i orginalan način prokomentarisao je ovu situaciju.

“Sad kad se u hodniku Sivog doma sudare ova šestorica:
Đe ste bili vi?
A đe ste bili vi?
Evo mi na FTV
I mi na BHT
Pa šta ima na BHT?
Nema ništa, šta ima na FTV?
Ništa, nego ne bi vas ‘vamo
Ne bi ni vas ‘vamo
Pa šta ćemo sad?
Ništa
Hoćemo li šta pojes’t, popi’t
Ima dobra menza u Sivom domu
Hoćemo li?

Hajdemo”, napisao je novinar na Facebooku.

Selma Bajrami prvi put progovorila u javnosti nakon kontroverznog skupa SDA! Pjevačica ljuta zbog jednog detalja…

Teške optužbe: Diana Zelenika brutalno napala Kolindu Grabar – Kitarović!