in ,

Komšije otkrile šokantne detalje o porodičnoj tragediji: I istražitelji povraćali kad su čuli

Njegov sin D.M. (39) odveden je prvobitno na Infektivnu kliniku, odakle će biti prebačen na psihijatriju, pošto se sumnja da je nekoliko dana jeo dijelove očevog tijela.

Ovaj jezivi slučaj kanibalizma, podigao je na noge mještane Glogonjskog rita, koji su ostali u čudu kada su čuli za ovu vijest u njihovom inače mirnom kraju, a oca i sina poznavali su kao ljude koji su se prije nekoliko godina preselili u ovo naselje, ali nikada nisu imali ranije incidente.

– Oni su uvijek išli zajedno svuda, sin je bio psihički boletan i nije sam mogao da se brine o sebi. Njih dvojica nisu vodili računa o higijeni, čak im je u jednoj prodavnici u blizini bio zabranjen i ulaz zbog neprijatnog mirisa i nehigijene – ispričao je jedan od mještana Glogonjskog rita za Blic.

Takođe, pokrenute su i različite polemike u javnosti da li je nešto moglo da se uradi kako bi se spriječio ovaj tragični epilog, s obzirom na to da su svi znali da se iz njihovog stana godinama širio neprijatan miris, kao i to da su obojica ponašali “čudno”.

Prema priči komšiija koju su ispričali za Blic, njihovi poznanici su nekoliko puta pozivali službe Centra za socijalni rad, međutim nikada niko nije došao da ih obiđe.

Kako pišu Novosti, protiv njih ne postoji nijedna prijava policiji za porodično nasilje ili bilo koje drugo krivično djelo.

– Jedino je postojala prijava za nehigijenske uslove na adresi na kojoj su živjeli, ali se ta prijava odnosila na osobe sa drugačijim imenima. Nakon provjera se ispostavilo da oni imaju prijavljeno prebivalište na Umci i da su u Glogonjski rit došli prije nekoliko godina. Ta prijava datira iz jula mjeseca i u toku su bile provere – rekao je izvor Novosti.

Živio u Kanadi, supruga ga napustila

Kako je još dodao jedan od komšija, niko tačno nije znao gdje se nalazi majka muškarca za koga se sumnja da je jeo tijelo svoga oca, ali postoje određene spekulacije da ona živi nedaleko u naselju Kotež, ali i da ih nikada nije posećivala.

Prema priči komšija, Aleksandar je nekoliko godina živio i radio u Kanadi, čiju penziju je stekao. Navodno je po struci bio mašinac, a govorio je da ga je supruga odavno napustila.

U njihovom stanju u kome su živjeli otac i sin, bilo je mnogo razbacanog smeća i činilo se kao da niko tamo godinama nije boravio.

– Njih rijetko ko je poznavao, po sinu se vidjelo da je psihički bolesnik. Pretpostavljamo da mu je otac preminuo prirodnom smrću, te je on kako bi se prehranio, jeo njegovo tijelo. Nikada nije išao sam u prodavnicu i vjerovatno nije ni znao kako će preživjeti – dodao je jedan od komšija.

Podsjetimo, do otkrića ovog jezivog slučaja, došlo je kada su komšije u zgradi počele da osjećaju nesnosan smrad, te su riješile da prijave policiji koja kada je došla zatekla je mrtvog Aleksandra M., ali i njegovog sina.

– Nekoliko dana prije nego što smo pozvali policiju, prozori na njihovom stanu su bili otvoreni iako je padala kiša, a nismo vidjeli ni da je neko izlazio iz stana, svjetlo je stalno bilo ugašeno. Kada je nesnosan miris počeo da se osjeća pozvali smo policiju – rekao je jedan od komšija.

NE ZNA ČOVJEK BIL’ SE SMIJAO ILI PLAKAO Pogledajte šta priča ministar obrazovanja Kantona Sarajevo

Ako ste žena u BiH, teže ćete dobiti kredit