Las Vegas čeka svog Ibiševića, Džeku, Pjanića: Oko Murata Alibašića spremno za nove talente

Murat Alibašić
Murat Alibašić

Pripreme za Balkan Kamp u Las Vegasu odvijaju se prema utvrđenim planovima, a učesnici nestrpljivo čekaju početak najveće fudbalske smotre pod bh. zastavom u ovom dijelu svijeta. Da sve bude kako treba, zadužen je neumorno Murat Alibašić, legenda sarajevskog fudbala koja s dosta uspjeha radi u Americi svih ovih godina, brusi talente neumorno tražeći novog Džeku, Ibiševića, Pjanića, Begovića…

Ko poznajte Murata, zna šta je entuzijazam. Nevjerovatna je energija s kojom ovaj divni čovjek pristupa svojim obavezama. On je uzor, ne samo onima koji jednog dana žele zakoračiti u svijet fudbalskog profesionalizma već je model kvalitetnog pristupa obavezama i problemima koji nas svakodnevno prate. Zadovoljstvo je sarađivati s ovim čovjekom.

Znamo to mi s portala BHDijaspora.net, a znaju to i svi oni koji su pod njegovog stručnom trenerskom palicom učestvovali na prethodnim kampovima. Murat, što bi se reklo, zna znanje, umije prepoznati talent tamo i gdje neko možda misli da ga i nema. Iz Muratove radionice izašao je sjajni mladi fudbaler Rijad Kobiljar. Danas je član GOŠK-a, premijerligaša iz Gabele i već tri puta ove sezone našao se u timu kola bh. prvenstva.

Svjestan važnosti Kampa koji slijedi, mladi reprezentativac BiH je poslao poruku za sve mlade talentovane fudbalere iz dijaspore da ne propuštaju ovakve prilike jer je i on započeo karijeru upravo sa kampova koju organizuju entuziasti poput Alibašića.

Rijad Kobiljar, Luka Nedić, Eldin Muhić. Svi su oni započeli svoj fudbalski put na kampovima, a danas se za njih interesuju neki od najvećih evropskih klubova. Zato su kampovi neprocjenjivo značajni i zato se morate prijaviti i pokušati ako mislite da u vašim nogama ima talenta.

Besprijekorna organizacija, velikani s pištaljkama i štopericama, veliki broj uglednika iz svijeta fudbala koji čekaju možda baš vas. Balkan Kamp u Las Vegasu slijedi, a ko zna ko će biti mlada zvijezda koja će s ovog mjesta krenuti put fudbalskog bijelog svijeta. Prijavite se i pokušajte!