in

Napredno naoružanje: Ratni brod američke mornarice testirao lasersko oružje u tihom okeanu!

Ratni brod američke mornarice uspješno je lansirao novo visokoenergetsko lasersko oružje koje može uništiti letjelicu usred leta.

CNN piše da se na videosnimcima i fotografijama koje je objavila američka mornarica, vidi kako američki ratni, amfibijski transporter USS Portland laserskim oružjem uništava bespilotnu letjelicu iznad Pacifika.

Na fotografijama je prikazan laser koji putuje s palube ratnog broda, a američka mornarica nije saopćila kolike je snage novi laserski oružani sistem (LSWD), kao ni tačnu lokaciju testiranja, ali se zna da je proba obavljena u Tihom okeanu 16. maja.

S obzirom na to da snaga oružja nije otkrivena, u izvještaju Međunarodnog instituta za strateške studije iz 2018. godine je navedeno da se očekuje da laser bude jačine 150 kW (kilovata).Kapetan USS Portlanda Kari Sanders (Karrey) ocijenio je da sa ovim novim naprednim naoružanjem “američka mornarica redefiniše ratovanje na otvorenom moru”.- Razvoj lasera kojeg nazivamo usmjerenim energetskim oružjem (DEW) ratnim mornaricama pružaju neposredne koristi za ratnike i pružaju komandantu veći prostor za odluke i mogući odgovor – kazao je Sanders.

Ovo je tajna dugovječne ljubavi slavnih parova!

Svi su mislili da će “grohnuti” ali dok su drugi gubili, Zuckerberg se tokom pandemije još više obogatio