in

Nemojte propustiti priliku: Važna obavijest za poljoprivrednike iz Tešnja

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja općine Tešanj koji planiraju aplicirati na Federalne novčane poticaje da su dužni Kantonalnom ministarstvu za poljoprivredu prijaviti planirane proizvodnje za narednu godinu, a najkasnije do 15. novembra tekuće godine na obrascu PPP.

Klijenti koji ne izvrše prijavu planirane proizvodnje u navedenom roku, neće moći ostvariti pravo na federalnu novčanu podršku u 2021. godini.

Obrazac prijave plana proizvodnje (PPP) se može preuzeti u Službi za finansije, privredu, komunalne i inspekcijske poslove, općinskim uredima u Jelahu, Tešanjci.

Popunjen i potpisan obrazac prijave slati direktno ili putem Službe na adresu: Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Kučukovići broj 2, Zenica.

Reisu-l-ulema Kavazović

Reisu-l-ulema Husein Kavazović očitao lekciju političarima: “Ako ovako nastavimo, Srbi, Bošnjaci, Hrvati mogli bi postati neki drugi narodi, pod drugim nebom…”

”Snima sve osim krvne grupe”: Novi presretač na cestama u BiH, ova “zvijer” lovi nesavjesne vozače i bilježi sve prekršaje