in

OD VICEKANCELARA DO OPŠTINSKOG ODBORNIKA Stracheov debakl na izborima u Beču! Nadao se plati od 4.000 eura, ali smiješi mu se mnogo manja

Nakon što njegova lista “Team HC Strache” nije prešla cenzus za ulazak u bečku skupštinu, nekadašnji lider Slobodarske partije Austrije (FPO) i bivši vicekancelar Heinz-Christian Strache, koji je morao da se povuče sa svih političkih funkcija zbog afere “Ibica”, mogao bi postati odbornik u jednoj od bečkih opština, prenose agencije.

“Team HC Strache” prešla je cenzus u tri bečke opštine, tako da bi Strache mogao preuzeti mandat odbornika u 10. bečkoj opštini Favoriten, 21.opštini Floridsdorf ili 22.Donaustadt.

Nakon prebrojavanja glasova poslatih putem pošte, postoji mogućnost da će “Team HC Strache” preći cenzus i u 20. bečkoj opštini Brigittenau, 14. opštini Meidling i 23. opštini Liesing.

Strache kao nosilac liste može da bira u kojoj će opštini, u kojoj je “Team HC Strache” prešao cenzus, prihvatiti odbornički mandat, a u kojoj će to prepustiti drugim političarima sa svoje liste.

Umjesto plate od oko 4.000 eura, kao poslanik u bečkoj skupštini, Strache bi kao odbornik dobijao do 425 eura i godišnju kartu za gradski prevoz.

Nakon objave privremenih rezultata nedjeljnog glasanja, Strache nije želio da odgovara na pitanja da li će se, pošto nije uspio da pređe cenzus za ulazak u bečku skupštinu, u potpunosti povući sa političke scene.

Kifle bolje nego iz pekare, fantastična ideja za doručak!

Jutro na bh. planinama: Jahorina, Bjelašnica, Vlašić prekriveni bijelim pokrivačem…