Predizborna kampanja narodnim parama: Cvijanović u Italiji uzaludno lobira za glasove dijaspore

Mediji bliski vlastima u manjem bh. entitetu objavili su niz vijesti o tome kako je premijerka RS Željka Cvijanović zajedno sa ministrom zdravlja Draganom Bogdanićem posjetila dijasporu u Vicenzi.

Cvijanović je izjavila da je njena posjeta Italiji nastavak aktivnosti započetih na Forumu dijaspore prije dva mjeseca poslije niza dobrih ideja koje bi mogle da se realizuju sa Srbima koji žive u inostranstvu.

Poznati novinar Slobodan Vasković ističe da Cvijanović nije rekla istinu. Naime, kako su prenijeli brojni mediji, ključni razlog njene posjete Vicenzi jeste pokušaj da osvoji glasove brojnih birača iz Teslića koji žive u tom gradu u Italiji.

Na lokalnim izborima, oni su, listom, glasali za aktuelnog načelnika Teslića Milana Miličevića, a sada to Cvijanovićeva i Bogdanić pokušavaju promijeniti.

Da je tako svjedoči i fotografija koja precizno ukazuje da se premijerka već bavi “predsjedničkom kampanjom”, da je u Vicenzi bila kao funkcioner SNSD-a, a ne kao predsjednica Vlade RS, jer bi, da je drugačije, na torti bilo ime Republike Srpske ili njena zastava, a ne “slatki” logo SNSD-a.

Predizborna kampanja narodnim parama: Cvijanović u Italiji uzaludno lobira za glasove dijaspore

 

Cvijanovićeva i Bogdanić, bitno je naglasiti, su doživjeli debakl tokom posjete Vicenzi, jer ih je većina ljudi iz BiH koji rade u tom gradu bojkotovala, a njihova priča oko posjete školama je prejeftini spin, budući da su kroz njih bukvalno protrčali.

Ono što je bh. dijasporu u Vicenzi šokiralo jeste bahatost premijerke i ministra. Naime, njih dvoje su doletjeli i odletjeli avionom, a “u lokalu” su ih vozile tri limuzine/službena vozila, pristigla iz Banjaluke.