Skandal u Predsjedništvu BiH: Dragan Čović prevršio svaku mjeru

Dragan Čović
Dragan Čović

Dragan Čović je poznat kao mudar političar koji čest govori i ono što ne misli samo da bi zadovoljio one koji su mu u datom momentu najvažniji. Nekad je to javnost, nekad stranci, nekad narod kojem pripada.

No povremeno lider HDZ-a pokaže pravo lice zbog kojeg ga godinama optužuju da sanja hrvatski san o Herceg-Bosni i parčanju naše zemlje kako bi dio Hercegovine pripao susjednoj Hrvatskoj.

Čović je ovih dana napravio potez zbog kojeg će sigurno u narednim danima biti mnogo mnogo govora. Mediji prenose da on prvi puta neće učestvovati na tradicionalnom prijemu u Predsjedništvu BiH povodom Dana državnosti naše zemlje.

Uvijek dosad su hrvatski i bošnjački članovi Predsjedništva zajedno organizovali ovaj event, ali sada je Čović odbio da to uradi. Događaj će organizovati i prijem upriličiti samo Bakir Izetbegović.

Ovaj zaista šokantan potez sigurno će u narednim danima proizvesti brojne reakcije u javnosti, a već se mogu čuti komentari da bi ovo mogla biti najava projekta ”Herceg-Bosna”. A bliži se i izricanje presude Prliću i ostalima…