in , ,

SRBIJANSKI MEDIJI GRME Ako je lik od 27 godina uspio da pobijedi Dodika, šta čekaju naši mladi političari

Može se slobodno reći da Dodik vlada RS-om još od 1998. godine, ali makar je u jednom gradu sada situacija drugačija, pišu tamošnji mediji

Draško Stanivuković je mladić od 27 godina koji je uspio da pobijedi kandidata iz stranke Milorada Dodika na izborima za gradonačelnika Banja Luke.

Može se slobodno reći da Dodik vlada RS-om još od 1998. godine, ali makar je u jednom gradu sada situacija drugačija – javlja Noizz.rs.

Srbijanski omladinci političari su mahom poslušnici, koji pohvaljuju i klimaju glavom pred odlukama trenutne vlasti, što nam baš ništa ne znači. Poneki nešto odrepuju (sjetimo se Jelene Mihailović) ili komentarišu opoziciju koja je nekad ranije drmala kavez SNS-ovcima prije nego što zaborave i kako se zovu (da, da mislimo na Luku Kebaru). Tako da, pišite propalo što se tiče ovih u Skupštini.

E sad, opozicioni mladi isto nisu najsjajnije zvijezde srpskog političkog neba. U Srbiji ih svega nekoliko, od kojih je najistaknutiji Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana, koji još nije uradio Bog zna šta, da ne kažemo ništa – ocjenjuje portal Noizz.

“Imamo i ljude iz inicijative Ne davimo Beograd, koji ni na lokalu nisu imali prilike da urade sjajne stvari koje planiraju i žele jer prirodno – naš režim je stvoren da inicijative guši”, stoji dalje u tekstu.

Dakle, ni traga ni glasa od nekog Draška Stanivukovića sa teritoriji Srbije, a evo kako je momak iz Banja Luke uspio da pridobije simpatije svojih sugrađana.

Političku karijeru započeo je u 18. godini, a 2014. godine bio je najmlađi kanididat na izborima za poslanika u Narodnoj skupštini RS. Tada je osvojio oko 2.000 glasova, što nije bilo dovoljno za osvajanje mandata.

Dvije godine kasnije kandidovao se za odbornika u Skupštini Grada Banjaluke i sa osvojenih 2.000 glasova postao najmlađi odbornik u historiji lokalnog Parlamenta.

Na Opštim izborima 2018. godine se kandidovao ulazak u Narodnoj skupštini RS te sa skoro 20 000 glasova dobio mandat poslanika u entitetskom Parlamentu.

Osvojio je pojedinačno najveći broj glasova od svih kandidata za narodne poslanike u RS.

Stanivuković je 2014. osnovao Udruženje građana “Budi drugačiji” sa ciljem da, kako su naveli u programu, motiviše mlade ljude i pomaže drugima kroz razne akcije.

Do sada je organizovao nekoliko protestnih šetnji i okupljanja kako bi ukazao na probleme s kojima se suočavaju građani Banja Luke, ali i cijele Bosne i Hercegovine.

Srbiji definitivno hitno treba neko ovakav, mada ga još nema ni na vidiku, zaključuje Noizz.rs.

Potresan vapaj iz Srebrenice: Pridružite nam se u našoj borbi!

Čović progovorio nakon objave rezultata: Bolje da nije…