in ,

TUŽNA ISPOVIJEST BALKANCA IZ NJEMAČKE On živi kod majke, a otac mu je beskućnik…

Među beskućnicima je i otac mladog Hrvata, 18-godišnjeg Dominika

Socijalni radnici u Frankfurtu često obilaze beskućnike, a čine to i u božićne i novogodišnje praznike. Među beskućnicima je i otac mladog Hrvata, 18-godišnjeg Dominika.

Dominik živi s majkom, ali oca često obilazi, i provjerava kako mu je.

Njemački novinari su sa dvoje socijalnih radnika nedavno bili u obilasku beskućnika u Frankfurtu. Ispod natkrivenog stubišta u Frankfurt-Höchstu zatekli su 18-godišnjeg mladića tamne kovrčave kose koji im je posramljeno rekao: “Još nisam ovdje počistio”. Rado je prihvatio ponuđeni čaj i vreću za spavanje, a socijalni radnici su doznali kako se zove Dominik, Hrvat je i zapravo nije beskućnik.

– Spavam kod majke, ali sam ovdje jer se brinem o svom ocu koji ovdje ima svoje mjesto za spavanje. Noću se štiti od hladnoće s četiri majice, dvije jakne i džemperom -rekao je 18-godišnji Dominik.

Godina pandemije koronavirusa posebno je teška za ljude bez krova nad glavom, rekao im je mladi Hrvat, a socijalni radnici su mu obećali da će opet navratiti kako bi provjerili je li mu otac dobro.

U priči o frankfurtskim beskućnicima koju je objavio njemački TAG24, a čiji novinari nemaju više informacija o 18-godišnjem Hrvatu i njegovoj porodici. Nije poznato gdje živi s majkom, niti kako mu je otac postao beskućnik u Frankfurtu – prenosi Fenix magazin.

Građani ne žele hidroelektranu na rijeci Bosni: “Referendum ili međunarodni sudovi!”

Ukrajinski mediji žestoko o aferi ‘Ikona’: Predviđaju pad ruskog i uticaja Milorada Dodika…