in

UN upozorava: Zbog ublažavanja mjera broj smrtnih slučajeva u svijetu uzrokovan koronavirusom premašio 300.000!

Broj smrtnih slučajeva u svijetu uzrokovan koronavirusom premašio je 300.000, a UN je izrazio zabrinutost i upozorio vlade zbog prebrzog ublažavanja uvedenih mjera.

U svijetu je od početka pandemije koronavirusa prema zvaničnim podacima zaraženo više od 4,5 miliona ljudi, broj smrtnih slučajeva je premašio 300.000, a oporavilo se više od 1,7 miliona osoba.

Međutim, pandemija se i dalje širi, a svakodnevno se koronavirusom zarazi na desetine hiljada ljudi. Stoga je stiglo upozorenje UN-a u kojem se izražava zabrinutost zbog prebrzog ublažavanja uvedenih mjera.

“Ako zemlja izađe iz karantina prebrzo, postoji opasnost od drugog vala zaraze. To će je koštati više života”, poručila je zvaničnica UN-a Michelle Bachelet.

Ona je zatražila zaštitu “manje privilegovanih ili marginaliziranih zajednica” te je dodala da će virus ostaviti posljedice na sve ukoliko odgovor država bude motivisan “interesima elite”. Kazala je da “politika i ekonomija” ne smiju biti ispred ljudskih prava.

Zbog mjera karantina su u nekim zemljama održani protesti građana i biznismena, posebno u SAD-u gdje je oko 36 miliona ljudi ostalo bez posla.

POGLED IZ HRVATSKE Mi smo Bleiburg, Bleiburg je naš! Dobro, ko je ovdje lud?

Ovo su razlozi zbog kojih muškarce privlače žene sa kratkom kosom