Vučić

Aleksandar Vučić komentarisao potez Slobodana Praljka

Vijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da se ne bi rugao činu Slobodana Praljka, koji je izvršio samoubistvo nakon što je osuđen za ratne zločine nad muslimanima u Bosni i Hercegovini.

“Što se tiče Praljka, ja se tom činu ne bih rugao, ne bih ga nazivao kukavičkim”, rekao je Vučić povodom presude Haškog tribunala grupi bosanskih Hrvata za ratne zločine nad muslimanima u BiH 1993-1994.

On je rekao da bi sa druge strane ima šta da poruči Evropskoj uniji povodom različitih aršina za riječi izgovorene u Srbiji i Hrvatskoj povodom presuda u Haškom tribunalu.

“Vi oko Haga Srbiji vodite računa šta će da govori, a mi koji smo u EU možemo da budemo protiv Tribunala”, rekao je Vučić.

On je rekao i da je dobro razumio poruke hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića i da će on za pet dana doći u Beograd.

“Razumeo sam njegove poruke juče. Nisam se ni sprdao ni govorio o kukavičluku Praljka”, rekao je Vučić.

On je rekao da je uvijek otvoren za razgovor sa svima u regionu.

“Kad pričate o nestalim osobama, dobrodošli ste. Da pomognemo hrvatskim roditeljima da pronađu svoju decu, ali isto to i za Srbe”, rekao je Vučić. On je ponovo pozvao građane Srbije da poštuju svoje, ali i tuđe žrtve i da gledaju u budućnost.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.