APOKALIPSA Raste broj mrtvih u uraganu “Dorian”, Bahame su razorene

Premijer Hubert Minnis rekao je da se može očekivati “još smrtnih slučajeva” i da su dijelovi ostrva Abako potpuno uništeni u oluji
Najmanje sedam osoba poginulo je u udaru uragana “Dorian” na Bahamima, karipskoj ostrvskoj zemlji koja je pretrpjela velika razaranja.

Premijer Hubert Minnis rekao je da se može očekivati “još smrtnih slučajeva” i da su dijelovi ostrva Abako potpuno uništeni u oluji.

Uragan se konačno udaljio od Bahama nakon što je nanio veliku štetu i sada se kreće paralelno sa obalom američke države Floride, prenio je BBC.

Nevrijeme je oslabilo na oluju druge kategorije, ali je zahvatilo veću površinu. Trenutno ga prati vjetar maksimalne brzine 177 kilometara na sat.

Minnis je održao konferenciju za novinare nakon što je sa delegacijom političara izvršio inicijalnu procjenu štete na ostrvu Abako.

Ovaj arhipelag je nalazi se istočno od Velikih Bahama i teško je pogođen tokom prošlog vikenda, kada je uragan imao snagu oluje najjače, pete kategorije.

Premijer je rekao da su se u tom području dogodile velike poplave i da je nanesena ogromna šteta kućama, kompanijama i infrastrukturi. On je dodao da područje oko aerodroma liči na jezero.

Objavljeni su i snimci kako bujica na ulici nosi ljude.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.