Australija se priprema za oluju decenije, očekuje se vjetar brzine 210 km na sat

Zapadna Australija priprema se danas na najgoru oluju u 10 godina jer će se ostaci tropskog ciklona suočiti s hladnom frontom, uz jake kiše i olujne nalete vjetra koji se očekuju duž obale, priopćili su danas meteorolozi.

Očekuju se vjetrovi brzine 210 kilometara na sat

Vjetrovi koji pušu do 210 km na sat očekuju se danas u blizini Pilbare, a kretat će se tijekom noći i u ponedjeljak južno, prema Perthu, glavnom gradu države.

“Stvarno se osjećaju jaki vjetrovi i donose puno prašine. Kreću se prema jugu i očekuje se da će pogoditi Perth”, rekao je James Ashley, iz državnog ureda za meteorologiju WA.

Očekuje se da će oluja uzrokovati poplave i opasne uvjete na moru

“Očekuju nas visoki valovi, pogotovo u ponedjeljak, od preko osam metara. Malo je vjerojatno da će se u Perthu vrijeme ublažiti do ponedjeljka popodne”, rekao je na brifingu za novinare.

Jon Broomhall, pomoćnik povjerenika u Odjelu za vatrogasne i hitne službe (DFES), rekao je da će “oluja koja se događa jednom u deset godina” uzrokovati poplavu i opasne uvjete na moru.

“Ne izlazite na ocean u nedjelju ili ponedjeljak. Nećete dovesti u opasnost samo svoj život već i živote dobrovoljaca koji će biti pozvani da vas spase”, rekao je Broomhall.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.