Danska

Bosanci iz Kopenhagena poslali vrijednu pomoć u Sanski Most

Posljednje Vijesti

Članovi Bosanskog kulturnog centra iz Kopenhagena prikupili su i putem Humanitarne organizacije “Dirhem” donirali oko 1250 KM za porodicu demobilisanog borca Asmira Lišančića iz Sanskog Mosta, saopšteno je iz ove humanitarne organizacije.

Naime, Asmir nema nikakvih redovnih primanja, iako već godinama pokušava riješiti svoje pravo na novčana primanja. On i njegova porodica žive od poljoprivrede i veoma vrijedno i čestito rade.

Od ovog ljeta sređivaju svoje imanje, a u tome je značajnu pomoć pružio i Bosanski kulturni centar iz Kopenhagena. Asmir je dobijeni novac iskoristio za pravljenja ćumeza, kupovinu žice, kao i drugih neophodnih stvari za jedno malo poljoprivredno domaćinstvo.

”Mi se zahvaljujemo našim donatorima koji redovno pomažu porodice u našoj domovini, a naročito nam je drago kada se pomogne vrijedna porodica koja će uručenu pomoć, ako Bog da, na najbolji mogući način iskoristiti da omogući sebi izvor prihoda i unaprijedi svoje materijalno stanje”, saopšteno je iz Kopenhagena.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.