BRAVO Kompanija Sane Alajmović iz BiH dobila prestižno priznanje u Švedskoj

Kompaniji Sigrid Therapeutics i njenoj suosnivačici Sani Alajmović dodijeljena je nagrada Almi Invest’s Startup Pitch za najbolju kompaniju godine, na događaju održanom u Stockholmu na kome je sudjelovalo više od 300 učesnika, većinom investitora i poduzetnika.

Sana Alajmović je članica uprave, suosnivačica i izvršna direktorica firme Sigrid Therapeutics. Rođena je u Olovu u BiH, a u Švedskoj živi od 1992. godine. Diplomirala je u oblasti biznisa i ekonomije na Stockholm School of Economics.
Dobitnica je više nagrada za poslovanje u Švedskoj, a vodeći tamošnji magazin Veckans Affarer Sanu je 2012. godine svrstao među super talente u oblasti poslovanja u Švedskoj. za najbolju kompaniju godine, na događaju održanom u Stockholmu na kome je sudjelovalo više od 300 učesnika, većinom investitora i poduzetnika.
Preporučujemo Život u Švedskoj: Kolika je plata, cijene hrane, škole, vrtića…

Ova mlada uspješna poslovna žena bosanskohercegovačkog porijekla rekla je da je njen osobni cilj i opredjeljenje da doprinese boljem pozicioniranju biomedicinske industrije na švedskoj sceni startupova iz oblasti tehnologije.

– Osim što sam nevjerojatno ponosna na pobjedu, vrlo sam sretna zbog priznanja, ne samo za Sigrid, već i za sektor biomedicinske znanosti općenito – rekla je naša sunarodnjakinja.
Kompanija Sigrid Therapeutics je švedska kompanija za kliničku biotehnologiju čiji proizvod SiPore15TM, ​​precizno pripravljena substanca za oralnu upotrebu koja djeluje u crijevima, ima potencijal da postane revolucionarna terapija za niz metaboličkih poremećaja i bolesti za što postoje velike nezadovoljene kliničke potrebe.