Čedomir Jovanović nikad žešće napao Srbe zbog Srebrenice: ‘Životinje koje su ubijale su izdale moj narod’

Predsjednik Liberalne demokratske partije Srbije (LDP) Čedomir Jovanović poručio je danas u Potočarima gdje je došao na obilježavanje 23. godišnjice od genocida počinjenog u julu 1995. godine da je sjećanje na njih najjasnija slika ludila koje postoji i koje nam i danas diše za vratom.

Jedan od rijetkih političara u Srbiji koji redovno posjećuje Potočare i javno govori da je Srbija odgovorna za genocid u Srebrenici.

“Dolazim ovde godinama i dolazim zbog Bosne, Bošnjaka, mog naroda, zbog naše dece, zbog ljudi. Kakva poruka odavde može da ode. Čini mi se da su Bošnjaci ovde stradali jednom pre 23 godine, a da moj narod i svi oni koji negiraju srebrenički genocid, da oni stradaju svakog dana. Ovde odavno ne dolazim zbog toga što tih 8372 popisanih ljudi smatram žrtvama. Oni više nego naša pamet čuvaju to malo mira što imamo ovde među nama. Sećanje na njih je najjasnija slika tog ludila koje postoji i koje nam i danas diše za vratom. Dok ne budemo imali snagu da pobedimo činjenicu da još uvek zlo potiskuje dobro i laž istinu, nišani ovde će mnogo više činiti za mir i za budućnost nego mi živi”, poručio je danas Jovanović.

Na svom Facebook profilu objavio je video sa natpisom ” Životinje koje su ubijale su izdale moj narod.”

‘Ne mogu da razumem one koji svoju bol i nesreću leče mržnjom prema bilo kome. Siguran sam da moj narod nije takav. Ne mislim da sam ja u Srbiji izdajnik – mislim da su izdajnici životinje koje su ubile momka od 22 godine i njegovu trudnu ženu u šestom mesecu trudnoće sa 20. Te životinje su izdale moj narod, a ne ja.’

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.