Dan inovacija u BKC Frankfurt

Dan inovacija u BKC Frankfurt

Događaji Posljednje

U subotu 17. marta u prostorijama BKC-Frankfurt održan je jednodnevni seminar sa edukativnim radionicama na temu „Dan inovacija u našem Centru“.

Cilj ovog projekta je iznijeti vlastita iskustva, znanja i ekspertize te ih predočiti i uporediti sa iskustvima iz drugih džemata odnosno iz javnog života, kako bi se napravio inovativni pristup temama od interesa za naš Centar, saopšteno je iz Islamske zajednice Bošnjaka Njemačke.

Na seminaru i radionicama aktivno su učestvovale dvadeset i četiri osobe podjeljenje u sedam radnih grupa; seniori, omladina, žene, sportisti, te dvije grupe članova odbora. U sedmoj radnoj grupi, svoj aktivan doprinos u radu na zadate temu su dali gosti: predsjednik IZ-Berlin, Meho Travljanin, i predsjednik MIZ-Düsseldorf, Sedad Avdić.

Teme radionica su bile: „Izgradnja vlastitog imidža kroz kanale moderne komunikacije“, „Kako je moguće optimizirati rad aktivnih odjela u džematu?“, „Kojim metodama se povećava broj članstava u jednom udruženju?“ Četvrta tema i tema koja je bila ujedno „domaći zadatak“, odnosila se na naše okruženje u kome djelujemo.

Zadatak je glasio: „Pronađi iz svoje svakodnevnice ideje i prakse koje drugi koriste, i koje se mogu implementirati u našem Centru“.

Učesnici seminara su krajnje kreativno, profesionalno i odgovorno pristupili svakoj zadatoj temi. Nakon svake obrađene teme učesnici su prisutnima prezentirali vlastita saznanja i ideje do kojih su došli, a sve s ciljem unaprijeđivanja cjelokupnih džematskih aktivnosti i ponuda.

Kroz visok stepen profesionalne obrade tematskih blokova, svaki učesnik je osim iznošenja ideja, ponudio i prijedlog za realizaciju istih. Tako je na primjer, samo kroz temu „domaći zadatak“, došlo do značajnih konkretnih ideja koje se bez primjetnih investicija mogu implementirati u rad našeg Centra kao i u radu naše cjelokupne Zajednice.

„Dan inovacije u našem Centru“ bio je izuzetno uspješan projekat koji je ponudio nove ideje i saznanja te su rezulatati ovog seminara premašili očekivanja svih učesnika i organizatora. Predstavljene ideje od strane učesnika će zasigurno inicirati kreativne projekte i unijeti dodatnu dinamiku u budućnosti našeg Centra. Na kraju seminara je jedan od učesnika izjavio: “Ovaj seminar će se u kratko vrijeme ispostaviti kao istorijski iskorak u pomjeranju sandarda vođenja naših džemata u dijaspori.“

Seminar je vodio i izlaganja moderirao iskusni stručnjak za stratešku komunikaciju i edukaciju Adis Hasaković, koji je „iz sjene“, spretno i elegantno praktičnim primjerima motivisao učesnike na aktivan rad što je rezultiralo kreativnim idejama i prijedlozima, saopšteno je.

Na samom kraju seminara, Adis Hasaković, direktor MCM (Media Content Management, Sarajevo), je iznio svoja zapažanja i opisao svoje viđenje BKC-Frankfurt kroz prizmu svoje profesionalne ekspertize nudeći konkretne prijedloge za još uspješniji i efektivniji rad u budućnosti.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.