in ,

Dodik ponovo ZASTRAŠUJE GRAĐANE: Pogledajte kako sada prepada jadni narod!

Dodik
Dodik

Predsjednik RS Milorad Dodik smatra da i u manjem bh. entitetu treba da bude usvojen zakon o javnosti rada neprofitnih organizacija…

Taj zakon bi mogao da bude usvojen do kraja ljeta i, kako dodaje Dodik, u tome nema ništa neuobičajeno, jer sličnu praksu imaju i brojne druge zemlje.

Mišljenja je da je svima jasno da se raznim organizacijama na ovim prostorima daju sredstava usmjerena, tvrdi, ka destabilizaciji društva u cjelini, a ne razvoju demokratije, kako se propagira.

„Niko im ne brani da nastave to da rade, samo će to morati da se kontroliše sa stanovišta informisanja javnosti ko je šta dobio i ko šta radi“, rekao je Dodik novinarima u Prnjavoru.

Sve ovo naišlo je na negodovanje građana koji smatraju da Dodik na ovaj način želi umanjiti građanski bunt.

Odbacio je tvrdnju visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da SNSD i HDZ rade protiv institucija BiH te dodao da je mandat visokog predstavnika odavno trebalo da bude završen.

Dodik je kazao da ne zna ni ko je zatražio angažman dodatnih britanskih vojnika u BiH, ali smatra da to nije potrebno i da organi RS nemaju nikakvih informacija o tome.

„Ako je neko s nivoa BiH, morat će da objasni zašto to radi. Organi RS to uopšte ne trebaju niti su to tražili. Ako je to samostalno urađeno od Britanaca, onda je to samo njihova akcija, miješanje u unutrašnje stvari ovdje i akt koji se može graničiti s aktom upada u ovu zemlju“, ustvrdio je Dodik.

Edin Džeko

Najbogatija porodica u Turskoj ima važnu poruku za Edina Džeku

Foto: Klix

HOROR NA GRADILIŠTU U BIH Srušio se dio mosta, ima smrtno stradalih, nekoliko osoba povrijeđeno!