Druženje bh. omladine u dijaspori

Lijepo druženje

U džematu Fedžr u Minhenu u organizaciji Uprave za vanjske poslove Rijaseta islamske zajednice u Bosni i Hercegovini upriličen je dvodnevni seminar za omladinu dijaspore.

Ovom seminaru se odazvala omladina Njemačke, Austrije i Norveške, a učestvovalo ih je oko 60. Krovne organizacije islamske zajednice Bošnjaka navedenih država su poslali svoju omladinu da učestvuju u seminaru sa ciljem osnivanja, odnosno, formiranja Mreže mladih dijaspore, i uvezivanja mladih Bošnjaka i Bošnjakinja u dijaspori ukazavši im na očuvanje identiteta i jezika, saopštio je organizator.

Program za mlade je bio obilan a u njemu su učestvovali: i Rifat ef. Fetić šef kancelarije reisu-l-uleme, Valdet Peštalić-trener konsultant, Ermin ef. Zahirović koordinator Mreže mladih Kakanj, Maid ef. Aladžuz koordinator Mreže mladih Hadžići, Ismet Bećar i Latif Močević.

U radionicama koje su izvedene, kao i u cjelokupnom programu učestvovao je dio omladine Mreže mladih Muftijstva sarajevskog koji su uz svoja iskustva i ideje približili ideju Mreže mladih omladini dijaspore.

Prije dolaska u Minhen, koordinatori i omladina je imala priliku posjetiti džemat u Rosenheimu gdje su se družili sa omladinom i nastavili put Minhena. Nakon programa upriličena su zajednička druženja i obilazak grada.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.