Lijepo druženje

Druženje bh. omladine u dijaspori

Događaji Posljednje

U džematu Fedžr u Minhenu u organizaciji Uprave za vanjske poslove Rijaseta islamske zajednice u Bosni i Hercegovini upriličen je dvodnevni seminar za omladinu dijaspore.

Ovom seminaru se odazvala omladina Njemačke, Austrije i Norveške, a učestvovalo ih je oko 60. Krovne organizacije islamske zajednice Bošnjaka navedenih država su poslali svoju omladinu da učestvuju u seminaru sa ciljem osnivanja, odnosno, formiranja Mreže mladih dijaspore, i uvezivanja mladih Bošnjaka i Bošnjakinja u dijaspori ukazavši im na očuvanje identiteta i jezika, saopštio je organizator.

Program za mlade je bio obilan a u njemu su učestvovali: i Rifat ef. Fetić šef kancelarije reisu-l-uleme, Valdet Peštalić-trener konsultant, Ermin ef. Zahirović koordinator Mreže mladih Kakanj, Maid ef. Aladžuz koordinator Mreže mladih Hadžići, Ismet Bećar i Latif Močević.

U radionicama koje su izvedene, kao i u cjelokupnom programu učestvovao je dio omladine Mreže mladih Muftijstva sarajevskog koji su uz svoja iskustva i ideje približili ideju Mreže mladih omladini dijaspore.

Prije dolaska u Minhen, koordinatori i omladina je imala priliku posjetiti džemat u Rosenheimu gdje su se družili sa omladinom i nastavili put Minhena. Nakon programa upriličena su zajednička druženja i obilazak grada.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.