Foto: Divne slike stižu nam iz Australije

Foto: Divne slike stižu nam iz Australije

Posljednje Vijesti

Hor Modra rijeka je protekle subote u Velikoj sali ABHCA centra održao koncert obilježivši 20 godina postojanja i rada. Ambasador Bosne i Hercegovine Mirza Hajrić je bio počasni gost na koncertu i tom prilikom je u ime Ambasade Bosne i Hercegovine uručio zahvalnicu rukovoditeljici i dirigentici hora Modra rijeka profesorici Slađani Hodžić-Miholjičić.

„Horu Modra rijeka mi u Ambasadi odajemo veliko priznanje jer se redovno odaziva na svaki poziv i svaki put bez naknade troškova učestvuje u aktivnostima Ambasade u svrhu promocije kulture i muzičke tradicije Bosne i Hercegovine. Ovaj hor je izuzetno kvalitetan primjer održanja kulturne baštine u muzičkom domenu.

Vrijedno je napomenuti da je u prvih 20 godina rada hora svoj trag ostavilo 70 članica iz svih krajeva BiH a hor je u tom periodu zabilježio 600 nastupa, uglavnom australskom auditoriju”, poruka je iz Ambasade.

Taj kvalitet su pratili i zavidni rezultati, jer je na nivou Australije osvojio 3. mjesto. Hajrić je prisutne pozvao da posjete Canberru 16.-18. februara 2018. jer se u tom periodu održava Multikulturni festival na kojem tradicionalno učestvuje i Bosna i Hercegovina, a najavljen je i nastup ovog našeg elitnog hora.

Pogledajte i fotografije s proslave ove godišnjice.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.