in ,

Foto: Ovako to rade Bosanci i Hercegovci u Holandiji

Bosanci u Holandiji
Bosanci u Holandiji

Festival ambasada se već nekoliko godina održava u Den Haagu početkom septembra, a ove godine je prvi put učestvovala  Bosna i Hercegovina.

Ambasade smještene u Den Haagu mogu prijaviti učešće umjetnika, turističkih zajednica, udruženja itd kako bi promovisali kulturu i tradiciju svoje zemlje.

”Velika nam je čast što smo baš mi ove godine dobili priliku da (prvi put) na ovom festivalu predstavljamo nasu domovinu. Publici smo se predstavili igrama i pjesmama naroda Bosne i Hercegovine. Interesovanje publike je bilo veliko, a svojim dolaskom su nas podržali i naša ambasadorica u Holandiji NJ. E Mirsada Čolaković kao i uposlenici Ambasade”, ispričala je za BHDijaspora net Amra Osmanbašić-Omeragić iz Udruženja BIHRO.

Udruženje BIHRO (Bosanci i Hercegovci Rotterdama i okoline) je osnovano 2012 godine. Glavne aktivnosti su dopunska škola na bosanskom jeziku, folklorna i horska sekcija.

Pogledajte fotografije s ovog lijepog događaja.

Čović, Dodik i Izetbegović

Objavljene informacije o imovini bh. političara u inostranstvu: Pogledajte šta izvan BiH posjeduju Čović, Izetbegović, Dodik, Ivanić…

Džemat Cluses

Bošnjaci u Francuskoj pozivaju zemljake na druženje