Ganić nakon pobjede: Visoko se oslobodilo diktature, narod slavi demokratiju

Voljom građana Visokom Mirza Ganić prema preliminarnim i nepotvrđenim rezultatima novi je gradonačelnik Visokog, a svoju pobjedu proslavio je ispred zgrade Gradske uprave Visoko.

Nakon prvih rezultata s terena Ganić je u izjavi za Klix.ba kazao da je večeras kraj diktature u Visokom.

“Ovo večeras je pobjeda naroda. Kazali smo da se nećemo prebrojavati, ali ćemo se ujediniti. VIsokom treba mir, sloga i zajedništvo i sve to ćemo graditi za dobrobit svih nas. Večeras je kraj diktature u Visokom”, poručio je Ganić.

Dodao je da mu je drago što su građanima poslali poruku da je kandidat za gradonačelnika upravo zbog njih te da želi mijenjati stvari zbog naroda.

“Mi želimo lijepi život, slogu i zajedništvo. Radit ćemo na tome da vratimo demokratiju. Teško je pobijediti postojećeg gradonačelnika, ali ovdje sma ušao da pobijedim i sve smo poduzeli što je u skladu sa zakonom da pokažemo građanima da nudimo iskrenost poštenje i iskren nijet”, dodao je Ganić.

Naglasio je da je vodio fer i korektnu kampanju, da nigdje nikoga nije napadao te da je kroz debate pokazao dostojanstvo, smirenost, pamet, što je narod u konačnici i prepoznao.

“Sve što je bilo u Visokom kreirano je bilo tako da bi drugi kandidati bili minimizirani. Hvala Bogu što smo imali snage da pokažemo da smo pametni i da smo patriote. Radit ćemo za narod i ovo je pobjeda naroda. U Visokom je slavlje, građani su na ulicama, slavi se početka nove demokratije”, naglasio je naš sagovornik.

Na kraju je kazao da nakon potvrde rezultata od Centralne izborne komisije slijedi zakonski tokovi s obzirom da mora podnijeti ostavku na mjestu premijera Zeničko-dobojskog kantona, nakon čega će biti u službi građana Visokog.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.