Humana gesta Edina Džeke oduševila naciju!

Humana gesta Edina Džeke oduševila naciju!

Posljednje Vijesti

Roditeljska kuća u posljednje vrijeme piše lijepe priče, a sve kako bi se naši hrabri roditelji i još hrabriji mališani osjećali što ugodnije, dok biju svoje teške bitke.

Nama samo preostaje da ih podržimo, svako na svoj način i svako u skladu sa svojim mogućnostima, jer uz osmijeh i roditelje, sve je lakše.

Značaj postojanja Roditeljske kuće, još od ranije su prepoznali u kompaniji Telemach, a jedan od prijatelja je i Edin Džeko, kapiten bh. reprezentacije.

Danas, su oni, udruženim snagama odlučili još jednom dati svoj doprinos radu Roditeljske kuće, gdje su u druženju sa djecom i roditeljima donijeli mnoštvo osmijeha i unijeli veselje i entuzijazam, što i jeste primarni cilj svih nas.

Telemach i Edin Džeko su, naime, odlučili pružiti podršku Udruženju i Roditeljskoj kući i to na način da će donirati sredstva za održavanje jednog apartmana u naredne tri godine.

“Veoma smo zahvalni Telemach Fondaciji i Edinu Džeki na svemu što rade za Udruženje i Roditeljsku kuću. Oni su već odavno naši prijatelji, a sada se naše prijateljstvo još više produbilo. Posebno smo im zahvalni na dječijim osmijesima i uzbuđenju koje je proizvela posjeta Edina Džeke, a djeca su bila i više nego sretna i zadovoljna. Ovakav vid podrške je vrlo značajan i nadamo se i očekujemo da će se i ostatak društvene zajednice uključiti na isti način, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu, koja boluju od raka.

Apartmani u Roditeljskoj kući imaju svoja imena i tematski su interijerski uređeni, pa su Telemach i Edin Džeko za donaciju izabrali apartman br.1 pod nazivom „Start“ i na taj način simbolično startali sa pričom koja treba da inspiriše mnoge. Naime, na godišnjem nivou, finansiranje jednog apartmana iznosi 10.000 KM, a ugovor sa Telemachom i Edinom Džekom je potpisan za naredne tri godine.

„Svaka moja posjeta Roditeljskoj kući izaziva posebnu emociju. Upoznao sam mnogo djece, njihovih roditelja koji se konstantno bore i ovo je samo mali znak pažnje kako bismo mi njihovu borbu olakšali. Oni znaju kroz šta prolaze i koliko im je teško. Dijelimo njihovu bol, ali kao društvo moramo stati iza njih i barem im malo olakšati njihovu borbu. Neko će to uraditi novcem, neko običnom posjetom, a neko osmijesima, nebitno, jer to je najmanje što možemo. Inicijativa Telemacha da pomogne radu Roditeljske kuće je za svaku pohvalu i sretan sam što sam dio ove priče, te pozivam i druge da daju svoj doprinos“, riječi su Edina Džeke.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.