in ,

Inzko upozorio predsjednika SDS-a: To što radite je apsolutno neprihvatljivo!

Inzko, Fena
Inzko, Fena

Kandidat Saveza za pobjedu (SZP) za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je na nedavnom predizbornom skupu da Republika Srpska mora više brige da posveti Brčko distriktu koji je, prema njegovim riječima, sastavni dio Republike Srpske.

– Distrikt je sastavni dio Republike Srpske i ne možemo da imamo ovakav odnos prema narodu koji živi u Brčko distriktu, rekao je Govedarica.

Mediji su poslali upit na ove tvrdnje Vukote Govedarice, a stigao je i odgovor iz OHR-a.

Iz OHR-a su odgovorili:

– Neke skorašnje izjave kandidata SDS-a za funkciju predsjednika RS, Vukote Govedarice, zabrinjavajuće su. Stoga OHR želi apelovati na gosapodina Govedaricu, kao i druge kandidate, da promijene retoriku i fokusiraju se na pitanja koja su važna za blagostanje i prosperitet građana

Što se tiče njegove izjave o Distriktu Brčko, ona je neprihvatljiva i činjenično netačna. Brčko Distrikt Bosne i Hercegovine, čija je teritorija zajednički dio oba entiteta, jedinica je lokalne samouprave sa vlastitim institucijama, zakonima i propisima, van političke kontrole ijednog od entiteta, navode iz OHR-a za Vijesti.ba.

Edin Džeko

Roma na koljenima: Džeko se žestoko posvađao sa saigračima, moglo bi biti svega nakon ovoga…

Evo kako reis Kavazović objašnjava činjenicu da je njegov brat član političke partije iz BiH