in

IZNENADNI SASTANAK Ambasador SAD i šef Delegacije EU razgovarali sa Čovićem i Izetbegovićem o reformi izbornog zakonodavstva

Ambasador SAD u BiH Eric Nelson zajedno sa šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom sastao se danas sa predjsednikom SDA Bakirom Izetbegovićem i predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem

Ambasador SAD u BiH Eric Nelson zajedno sa šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom sastao se danas sa predjsednikom SDA Bakirom Izetbegovićem i predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem.

Kako je objavljeno na zvaničnom Twitter nalogu Ambasade SAD u BiH, razgovaralo se o idući koracima kada je riječ o „vitalnim izbornim reformama“, uključujući usvajanje preporuka ODIHR-a / GRECO-a i relevantnih odluka Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava.

Kratko saopštenje objavljeno je na zvaničnom Twitter nalogu Ambasade SAD u BiH.

– Nadamo se da isti duh suradnje koji je utro put za izbore u Mostaru 20. decembra može dovesti i do reformi presudnih za poboljšanje demokratske funkcije, jačanje povjerenja građana i pomicanje BiH naprijed njenim euroatlantskim putem – navodi se između ostalog u objavi Ambasade SAD.

Pitali građane Sarajeva da li bi stupili u brak s osobom druge vjere, da li ste iznenađeni odgovorima?

Poznati pjevač Adil uputio posljednju poruku puncu Džeju Ramadanovskom, sve je priznao: “Oprosti mi što sam bio ljut na tebe, godinama nismo govorili”