Je li ovo pravi razlog zašto se Milanović toliko “navio”: Hrvatska je na dnu, a on je želi pokazati superiornijom barem nad BiH?!

Zoran Milanović konstantno pokušava narušiti ugled BiH, i to sve uz jeftine izgovore kako on nama želi dobro. U posljednjem nastupu kritikovao je BiH zbog njene „neusklađenosti“ sa zahtjevima NATO saveza prema svojim članicama. Milanović se pravi da ne zna kako Bosnu i Hercegovinu upravo takvom, neusklađenom, kako kaže, čine one političke snage s kojima se on sastaje i kojima daje podršku, oličene u savezu Dodik-Čović, kaže se u saopštenju Naše stranke koje prenosimo u cjelosti.

Jasno je da je on u svom posljednjem istupu kao predsjednik želio istaći i navodnu superiornost Hrvatske u odnosu na BiH. Međutim, čak bismo i mi u BiH, a pogotovo građani Hrvatske željeli da Hrvatska pokuša pokazati superiornost u odnosu na druge članice EU i NATO-a.

U tim savezima, Hrvatska je po svemu pri dnu i Milanoviću je jasno da je on ne može povući naprijed pa mu BiH dođe kao zemlja u odnosu na koju misli da može pokazati nadmoć Hrvatske. Pitanje je koliko je to tačno. Ako je samo ravnopravnost Hrvata u pitanju, onda treba pošteno reći da Hrvati u BiH imaju daleko veća prava nego, naprimjer, Srbi u Hrvatskoj. Ljudi se iseljavaju iz Hrvatske u gotovo jednakom procentu kao i iz BiH.

Iako je članica EU, Hrvatsku razjeda korupcija jednako kao i BiH. I da ne nabrajamo dalje. Ovo je dovoljan broj razloga da Milanović prvo gleda kako da pomogne Hrvatskoj. Bosni i Hercegovini ne treba pomoć onih koji ne znaju pomoći sebi, stoji u saopštenju Naše stranke.

(Fokus.ba)

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.