in ,

KATASTROFA U DOBOJU Nastala je prava havarija na obali rijeke Bosne

Na području Doboja evidentirano je 179 divljih deponija koje se i nakon uklanjanja ponovo stvaraju, rekao je predstavnik Gradske uprave Alen Petković.

On je istakao da lokalna uprava nastoji sistemskim aktivnostima riješiti problem nastajanja divljih deponija, a kao idealno rješenje navodi selektiranje smeća po domaćinstvima što bi kao motiv imalo i činjenicu da se određeni dio otpada i otkupljuje.
Nakon što su povodom Dana planete Zemlje – 22. aprila u dobojske mjesnoj zajednici Kotorsko i naseljima Trnovo jedan i dva mještani sproveli akciju uklanjanja smeća kod izvorišta lokalnog bunara, predsjednik mjesne zajednice Kotorsko Mehmed Trnjanin rekao je da je na ovom području evidentirano oko 12 divljih deponija, a ima i onih koje nisu registrovane.

On je istakao da je zadovoljan odazivom građana u akciji uklanjanja smeća koju je organizovao Savjet ove mjesne zajednice sa lokalnim udruženjima.

Predstavnik naselja Trnovo jedan i dva Stevica Rodić uputio je apel da se komunalni otpad ne baca uz korito rijeke Bosne i priobalna mjesta.

Navodeći da dobojsko komunalno preduzeće dva puta mjesečno organizovano odvozi komunalni otpad, on je naglasio da i dalje ima nesavjesnih građana.
On je ukazao je ova lokacija, na čijem području je skela preko rijeke Bosne koja spaja naselja Osječani i Kotorsko, tokom ratnih dejstava bila pod minima tako da su učesnici akcije upozoreni da vode računa o signalizaciji i području gdje se kreću.

Akciju je podržala i Misija OEBS-a u BiH čiji je predstavnik Aleksander Čupljigin ukazao na značaj podizanja svijesti o pitanjima zaštite životne sredine i rješavanja problema zagađenja.

Hapšenje na cesti u Doboju, policija ima pune ruke posla!

UŽAS U FRANCUSKOJ Gori čuvena katedrala Notre Dame u Parizu