Ko je opasni dvojac koji se sumnjiči za brutalnu likvidaciju Miloša Ostojića

Posljednje Vijesti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sinoć su iza 21 sat u sarajevskom naselju Šip izveli spektakularnu akciju u kojoj su uhapsili Admiru Hodžiću, zvanog Atko, koji se dovodi u vezi sa brutalnim ubistvom Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu.

Akcija MUP-a KS izvedena je prema nalozu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kojima je sinoć u 22.30 sati predat Hodžić, potvrdila je za Radiosarajevo.ba Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako Radiosarajevo.ba saznaje, Hodžić je osumnjičen da je direktnim izvršiocima likvidacije Miloša Ostojića pružio utočište nakon ubistva te da su se kod njega skrivali.

Ko su direktni izvršioci brutalne likvidacije u Istočnom Sarajevu, u kojoj je u sačekuši likvidiran Ostojić?

Kao direktni izvršioci ubistva spominju se Damnjan Mitrović (40), državljanin Srbije, i Dragan Milosavljević (41), državljanin Bosne i Hercegovine, koji su nedavno pobjegli iz zatvora u Kopru u Sloveniji.

Opasan dvojac, o čijem je spektakularnom bijegu pisao i naš portal, je prema Interpolovoj potjernici trebao biti izručen iz Slovenije u Srbiju, ali je u subotu ujutro pobjegao iz pritvora.

Slovenački mediji su prenijeli da se to filmsko bjekstvo dogodilo pred zoru. Prema toj priči dvojica pritvorenika, Mitrović I Milosavljević su uspjeli da prerežu rešetke na prozoru ćelije, zatim su neopaženo izašli i preskočili zid opasan bodljikavom žicom, a u ćeliji su ostavili poruku da “ne žele u Srbiju”.

“Dvojica pritvorenika čekala su ekstradiciju Srbiji. Mitrović zbog nedozvoljenog prelaska granice i trgovine drogom, a Milosavljević zbog trgovine narkoticima. Prvi je uhapšen krajem augusta, a drugi sredinom septembra”, potvrdili su za slovenačke medije sagovornici iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Kopru.

Kao što smo već pisali, Miloš Ostojić je likvidiran ispred jednog kluba u Istočnom Sarajevu. Na njega je pucala nepoznata osoba koja je na glavi imala bijelu kapuljaču.

U trenutku kada je Miloš izašao iz BMW-a X5, ubica je na njega ispalio više hitaca iz automatske puške. Tri su ga pogodila u predjelu karlice i preminuo je na putu do bolnice.

Kafić ispred kojeg je ubijen Ostojić bio je u vlasništvu njegove porodice, kao i pekara “Zlatno zrno”. U Istočnom Sarajevu je imao i palačinkarnicu istog naziva.

Jedan dio medija u Bosni i Hercegovini je napisao da je Ostojić, koji dolazi iz bogate porodice, ubijen greškom.

Šta je od svega istina, utvrdit će istraga koja je u toku. Za Mitrovićem i Milosavljevićem, bjeguncima iz Slovenije koji se dovode u vezu s ubistvom Ostojića, potraga se nastavlja.

Stan Admira Hodžića je pretresen i iz njega su izuzeti određeni dokazi. Sarajevski specijalci prate tragove bjegunaca, navodno su locirani te se očekuje njihovo hapšenje.

Leave your vote