in

Ludilo u BiH: Dok se političari svađaju, Hrvatska nam oduze dio teritorije!

Ludilo u BiH: Dok se političari svašaju, Hrvatska nam oduze dio teritorije!
Ludilo u BiH: Dok se političari svašaju, Hrvatska nam oduze dio teritorije!

SDP je izdao saopćenje povodom potpisivanja ugovora o izgradnji Pelješkog mosta i ponovo su se, umjesto da urade nešto konkretno, žestoko obrušili na Bakira Izetbegovića i SDA.

Političari u BiH pravi su maheri pogotovo kada od međunarodne krize pokušavaju ubrati pokoji politički poen. U ovom slučaju ne zna se šta je gore, žestoki napadi opozicije ili šutnja pozicije. Danas smo svjedočili napadima sa svih strana, apstraktnim prijedlozima, ali ostaje činjenica da bi BiH vrlo lako mogla ostati bez dijela svoje teritorije.

– Nakon što su vlasti Republike Hrvatske zvanično potpisale ugovor o izgradnji Pelješkog mosta, krajnje je vrijeme da institucije BiH poduzmu sve mjere kako bi se spriječila izvjesna blokada pristupa BiH otvorenom moru – navodi se u saopćenju SDPBiH.

U tom cilju pozivaju Predsjedništvo BiH i Vijeće ministara BiH da, bez odlaganja, zvanično zatraže od Evropske komisije da obustavi finansiranje ovog projekta, jer se očito radi o povredi suvereniteta BiH, koji se ne može i ne smije tolerisati.

Također, traže od “Bakira Izetbegovića i Denisa Zvizdića da bh. javnosti kažu koje pravne radnje misle poduzeti protiv jednostranih poteza vlasti Republike Hrvatske, kojima se narušava suverenitet BiH i njeni dugoročni interesi”.

“Krajnje je vrijeme da vlasti BiH počnu povlačiti konkretne poteze s ciljem zaštite interesa naše zemlje. Očigledno je da zvanični Zagreb ne pokazuje ni minimum volje da se o ovom pitanju s BiH postigne dogovor. Takvo ponašanje treba jasno prepoznati i prema njemu se još jasnije postaviti jer interesi BiH ne smiju biti talac bilo čijeg kukavičluka ili nesposobnosti”, zaključuje SDP-e u svom reagiranju.

Radovan Karadžić

Radovan Karadžić progovorio o ratu, zgrozio sve Bošnjake, pa zatražio novo suđenje!

Foto: Bošnjaci u Sloveniji brinu o svom identitetu i tradiciji

Foto: Bošnjaci u Sloveniji brinu o svom identitetu i tradiciji