Mimo Šahinpašić: Političari su ubili sve u nama, u bolnici su mi rekli: “Neka vam supruga donese paracetamol, ako imate temperaturu”

Mimo Šahinpašić, bosanskohercegovački novinar, komentarisao je zdravstvene poteškoće s kojima se suočio, kako je izgledao tok liječenja, a osvrnuo se i na tešku svakodnevnicu u Bosni i Hercegovini. Govoreći o političkoj situaciji, kazao je da su političari “ubili sve u nama”.

Zahvalio se ljekarima u francuskom Grenoblu koji su mu pomogli u liječenju.
“Pakao je sve kada je bolest u pitanju. Ne samo za tebe, već i za ljude koji te okružuju. Hvala ljudima koji čuda prave i koji se bave svojim poslom. Oni se brinu za svoje pacijente. Pri tome ne štede, to je bolnica. A ne kao neki koji štede”, rekao je.

Šahinapašić smatra da “se na dijalizama dobro zarađuje kroz tendere i od toga jako dobro živi neka kasta ljudi”.

Istakao je da se moraju desiti izbori na kojima će se “izabrati pravi ljudi”. Prema njegovim riječima, nevjerovatna je želja bila ljekara da mu pomognu, ali:

“Rekli su mi u bolnici: Morate nabaviti čarapu, morate nabaviti zavoj. Ako imate temperaturu, neka vam supruga donese paracetamol. Ako bih želio izaći, molili su me da ne izađem jer nije bilo dozvoljeno. To je bilo strašno”, kazao je.
Za N1 je komentarisao i političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

“Nemojmo se lagati. Znamo je kakva je situacija od 1992. godine. Vidiš ljude koji su skrušeni i u teškoj situaciji. Ubili su sve u nama. Slušam sinoć njih trojicu. Dijametralno suprotni politički pogledi. Elmedin Konaković mi je otvoreno kazao da je u politici zbog politike. Ja to cijenim”, istakao je Šahinpašić.

Šahinpašić ne očekuje da će izbori donijeti promjene.

“Svi oni žele dobro sebi. Nemojmo se zavaravati. Na skupovima kao da gledamo utakmice. Sve je ista matrica. Imali smo desne, pa malo lijeve. Napravili su to što su napravili”, ukazao je za N1.
Osvrnuo se i na novinarski posao rekavši da je “težak i devalviran”.