in

Misteriozni Dodik otkrio bizaran plan za oktobarske izbore

Dodik
Dodik

Predsjednik RS Milorad Dodik potpuno je samouvjeren pred oktobarske izbore.

Gostujući na RTRS-u kazao je da prvi favorit prema najnovijim anketama. Naime, on tvrdi da će osvojiti 123.000 glasova više od od glavnog protukandidata i člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

Naglasio je da će do toga doći, ako svoje gaslove bude dalo 650.000 građana, koliko ih je izašlo na prošle izbore.

  • Ukoliko odlučimo da kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske bude Željka Cvijanović, razlika glasova u njenu korist u odnosu na kandidata SDS-a Vukotu Govedaricu bila bi 80.000 glasova – rekao je Dodik samouvjereno za RTRS.

Misteriozna previđanja

Dodik je rekao da ankete pokazuju da će SNSD na predstojećim izborima osvojiti 41,7 posto glasova, 18,6 SDS, 9,2 DNS, 7,7 PDP, SP više od pet posto glasova, dok NDP neće ni preći izborni cenzus. Postavlja se pitanje da li Dodik procente i broj glasova koje će dobiti zna unaprijed?

Kako je rekao, SNSD već ima kandidata za predsjednika RS, ali potrebno je da se to i formalno provede.

  • Uvažavam koalicione partnere i njihovu nekakvu dinamiku. Marko Pavić je moj saradnik 20 godina i mi smo najdugovječnija koalicija (SNSD-DNS-SP) na Balkanu i zajedno ćemo ići na predstojeće izbore – istakao je Dodik.

Lider SNSD-a je rekao da želi da koalicija ima potencijal 70 posto, kako bi dvotrećinski mogla utjecati na promjenu Ustava manjeg bh. entiteta.

Zastupnica HDZ-a otkrila sve mračne tajne Dragana Čovića

Lejla Burazerović

Belgija: Novi uspjeh i fantastična izvedba Lejle Burazerović