in , ,

Mrak im pada na oči, nastala je histerija: Željko Komšić brutalno ismijao Milorada Dodika i njegovu priču o “plašljivom Zlatnom ljiljanu”

“Mi u DF-u sa uživanjem pratimo te histerične reakcije i mrak koji im padne na oči”, saopćeno je između ostalog iz DF-a.

Demokratska fronta (DF) smatra da su goropadne reakcije političkog vrha RS, uključujući i neumjesne reakcije člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorada Dodika, na govor i akitivnosti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića u UN-u izraz nemoći politike SNSD-a koja se svodi na otužne prijetnje i blokade političkih procesa u BiH, kaže se u saopćenju ove stranke.
Prenosimo ga u cjelosti i bez intervencija.

– Dodik, Cvijanovićka te njima pridruženi medijski trubaduri SNSD-a i HDZ-a jednostavno ne mogu da podnesu aktivno izgaranje predsjednika Komšića u zalaganju za interese države Bosne i Hercegovine i za jednaka prava svih građana. Mi u DF-u sa uživanjem pratimo te histerične reakcije i mrak koji im padne na oči svaki put kada predsjednik Komšić na međunarodnom planu ostvari uspjeh i kada pred licem međunarodne javnosti na kristalno jasan način pojasni ko su u državu Bosni i Hercegovini glavni kočničari pozitivnih procesa.

Smatramo da su salve oštrih reakcija koje zvaničnici RS-a predvođeni Miloradom Dodikom upućuju na račun predsjednika Komšića jedan od boljih pokazatelja ispravnosti politike predsjednika Komšića.
Oni koji neumorno ponavljaju svoje teze o Bosni i Hercegovini kao nemogućoj državi nalaze se u fazi teškog očajanja jer im svi njihovi napori na destrukciji države Bosne i Hercegovine ne daju željeni rezultat.

Vezani tekst ————–> Milorad Dodik ide “grlom u jagode”, opasno se igra s vatrom: “Šta će plašljivi Zlatni ljiljan meni pričati?

DF ovom prilikom još jednom ističe svoje političko opredjeljenje za upostavom građanske države Bosne i Hercegovine na liberalno građanskim principima, upravo onim principima po kojima pripadništvo jednoj naciji ne može biti ni prepreka ni privilegija nijednom pojedincu u državi Bosni i Hercegovini”, saopćeno je DF-a.

Milorad Dodik ide “grlom u jagode”, opasno se igra s vatrom: “Šta će plašljivi Zlatni ljiljan meni pričati? Bacanjem bombi prikazuje sebe u tobože nekoj akciji!”

Maske su pale, sada je sve jasno: Inzko je građanima BiH danas otkrio pravu istinu o njegovom odnosu s Dodikom!