Načelnik Srebrenice Grujičić: Nije bio genocid i to je moj stav dok sam živ

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić ni ove godine neće biti u Potočarima na obilježavanju godišnjice srebreničkog genocida. Još jednom je ponovio da u Srebrenici nije bio genocid i da će njegov takav stav biti “sve dok bude živ”.

Grujičić je rekao da nije poželjan na komemoraciji u Potočarima zbog svog stava prema događajima 11. jula 1995. i da ne želi prisustvom tamo “ugrožavati svoj život niti izazivati revolt”.

– Ja imam svoj stav i ne mogu ga promijeniti i imam razloge za to. Poštujem stavove organizacija i majki Srebrenice i Žepe, koje ne žele doći na Komemorativnu sjednicu Skupštine Opštine. One imaju svoj stav, mi imamo svoj. Oni se bore na svoj način, a mi se borimo na svoj način da dokažemo istinu o Srebrenici, i to će da traje – rekao je Grujičić novinarima danas u Srebrenici.

Naglasio je da ne priznaje haške presude za genocid “zato što nisu pravične, jer je srpski narod osuđen na više od hiljadu godina zatvora, a niko od predstavnika Bošnjaka nije preuzeto odgovornost za ono što se desilo tada u ratnim dejstvima i nije osuđen”. Nakon toga više nije bio raspoložen za razgovor sa novinarima i dodatna pitanja – prenosi Faktor.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.