Napad u Francuskoj, ima mrtvih

Globus Vijesti

Dvije osobe poginule su jučer, a jedna je teško povrijeđena u dva napada koje je izvela ista osoba u francuskom gradu Šoleu, saopštile su francuske vlasti, dodajući da za sada nema elemenata koji bi ukazivali da je riječ o terorizmu.

Francuska televizija France 2 javila je da je napadač u predgrađu Šolea prvo napao stariji bračni par, a zatim je u istom naselju napao još jednog 50-godišnjeg muškarca.

Kako piše ”Figaro”, oko 16 sati na periferiji Šolea pronađene su dvije starije teško povrijeđene osobe.

”Nažalost, gospodin nije preživio i podlegao je povredama, a njegova supruga je hospitalizovana u teškom stanju”, rekao je lokalni sudski zvaničnik Erik Brujar.

Figaro navodi da je prema policijskim izvorima riječ o 83-godišnjem muškarcu i o njegovoj 81-godišnjoj supruzi, koja je životno ugrožena.

Brujar je rekao da je u drugom napadu u istom predgrađu Šolea muškarac star oko 50 godina podlegao povredama u predjelu glave, ne iznoseći druge detalje.

Policijski izvori su naveli da je u vezi sa napadima uhapšen 35-godišnjak, od ranije poznat vlastima.

Brujar je dodao da je uhapšen muškarac ”koji je živio u blizini”, ali da nema dovoljno dokaza da bi se moglo reći ”da je u pitanju počinilac”.

On je naglasio ”da za sada nema naznaka da je riječ o terorističkom napadu”.

I televizija France 2 javlja da policija ne vodi istragu ”u pravcu terorizma”, već da sumnja da je riječ o počiniocu koji je ”izgubio razum”.

Šole je mali grad na jugozapadu Francuske i ima oko 50.000 stanovnika.

Leave your vote