Nevjerovatne informacije o imovini Šefika Džaferovića: Pogledajte šta ovaj čovjek sve ima

Objavljene su informacije o imovinskom stanju jednog od lidera SDA i potpredsjednika ove stranke Šefika Džaferovića. Iz njegovih imovinskih kartona zaista se može vidjeti kako se u BiH isplati baviti visokom politikom. Džaferović je zaista bogat čovjek.

Šefik Džaferović i njegova supruga su suvlasnici stanova od 91 i 53 kvadratna metra u Zenici i Sarajevu. Stan u Sarajevu su kupili 2014. godine. Prije četiri godine prijavio je još jedan stan u Sarajevu, ali ga je 2014. poklonio kćerki.

U prethodnim imovinskim kartonima prijavljivao je i porodičnu kuću u Zavidovićima koju je prodao 2013. godine. Dok se do kraja ne realizira prodajni ugovor, ona se u zemljišnim dokumentima i dalje vodi na njegovom imenu, kazao je Džaferović za CIN.

Krediti

Također, vlasnik je i deset duluma zemljišta koje je naslijedio od roditelja. Džaferović posjeduje automobil Renault Megane Sedan iz 2006. godine. Supružnici Džaferović su tokom 2013. godine zajedno zarađivali nevjerovatnih 8.500 KM mjesečno.

Do kraja 2014. godine Džaferović bi trebao vratiti zadnje rate kredita od 40.000 KM. Supruga Vildana je zadužena na 30.000 KM i svoj kredit treba vratiti 2017. godine. U protekle četiri godine supružnici Džaferović su vratili dva kredita, od 50.000 i 100.000 KM.

Posljednji je podigla Vildana Džaferović i vratila ga prije roka za otplatu koji je isticao 2018. godine. Džaferović je novinarima CIN-a rekao da su stare kredite vratili zahvaljujući ušteđevini od 20.000 KM te novim kreditima.

On je jedan od najbogatijih političara u BiH. Godine na funkcijama očito se ovom čovjeku itekako isplatile.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.